Idei ale angajaților Audi, răsplătite cu bonusuri de peste 7 milioane de euro

Idei ale angajaților Audi, răsplătite cu bonusuri de peste 7 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 feb 2021

Constructorul auto premium Audi, pare a grupului VW, a reușit să facă, în 2020, economii de aproape 100 milioane de euro cu ajutorul inovațiilor propuse de angajați. Aceștia și-au primit răsplata, sub formă de bonusuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Angajații Audi au avut ocazia să se înscrie și în 2020 în programul Audi Ideas Agency, care le facilitează implementarea ideilor inovatoare, care pot aduce beneficii procesului de producție. În total, potrivit informațiilor transmise de companie, au fost 15.628 de idei depuse de angajații Audi, din care 9.265 de idei au fost implementate. Economiile aduse de aceste inovații s-au ridicat la 94,5 milioane de euro, din care o parte s-a întors către angajați: 7,8 milioane de euro, plătite sub forma unor bonusuri. Chiar dacă suma pare mare, media bonusurilor este de 840 de euro pentru fiecare idee, însă banii au fost plătiți proporțional cu impactul acestora asupra afacerii.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Cea mai bună idee, care probabil a fost și cel mai bine plătită, a fost cea care a adus îmbunătățiri importante în uzina Audi din Neckarsulm, acolo unde este produs Audi A6. Pe linia de asamblare, un robot ridică porțiuni de caroserie de pe un raft și le așează împreună pentru sudură. În mod curent, se întâmpla ca brațul robotului să ia mai multe foi de metal simultan, astfel că procesul de asamblare nu se derula corect. Erau pierdute materiale în mode repetat, cu costuri mărite pentru procesul de asamblare.

O echipă de angajați a îmbunătățit procesul de sudură cu o soluție simplă. Cu ajutorul unui senzor magnetic amplasat pe brațul robotului, acesta poate recunoaște dacă foile de tablă sunt dublate și le separă cu un jet de aer. În urma acestei inovații, nu au mai fost înregistrate erori de fabricație și a fost crescută simțitor capacitatea liniei. Ulterior, ideea a fost implementată și în cealaltă uzină Audi din apropiere, în Inglostadt.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

„Aceasta este doar una dintre multele idei, dovedind că tema «să trăiești Vorsprung» (n.r. parte din sloganul mărcii Vorsprung durch technik – Progres prin tehnologie) funcționează în multe feluri la Audi. Multele mii de idei care au fost puse în practică cu succes anul trecut arată că, în pofida sau poate din cauza pandemiei, există o mare determinare la echipa Audi de a stimula dezvoltarea companiei. Să gândești întotdeauna cu un pas înainte este pur și simplu parte a ADN-ului Audi”, a declarat Marcus Schulte, șeful Audi Ideas Agency.

INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România

Programul Audi Ideas promovează și susține implicarea angajaților prin toate mijloacele, prin campanii și evenimente, ateliere și consultări individuale. În 2020, angajații au putut să-și trimită online ideile referitoare la coronavirus, la experiențele și posibilele ajustări ale activităților.

Programul de consultare a angajaților datează la Audi din 1967, iar în forma actuală, din 1994. Programul este deschis și pentru angajații din alte locații, din afara Germaniei. În uzinele din Bruxelles, Gyor și San Jose Chiapa au fost depuse alte 9.600 de idei, anul trecut, cu economii pentru companie de 27,5 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
bonus angajati audi
economii inovatii audi