Ford și Google, parteneriat pe 6 ani, pentru utilizarea Android la bordul mașinilor

Ford și Google, parteneriat pe 6 ani, pentru utilizarea Android la bordul mașinilor
scris 1 feb 2021

Ford și Google au încheiat un parteneriat în cadrul căruia vor oferi servicii clienților Ford și Lincoln. Google devine furnizor principal al constructorului de automobile american pentru servicii de cloud.

Ford și Google au anunțat încheierea unuia dintre cele mai importante parteneriate din industria auto, pe segmentul de conectivitate. Google Cloud a fost declarat „furnizorul principal de servicii cloud pentru a valorifica expertiza Google la nivel mondial în domeniul prelucrării datelor, a Inteligenței Artificiale(AI) și a învățării automate (Machine Learning, ML)”.

După cum au anunțat cele două companii, parteneriatul va avea o durată de 6 ani și va începe din 2023. Pe parcursul contractului, vor fi echipate cu sistemul Android „milioane de vehicule Ford și Lincoln”, acestea urmând să beneficieze de aplicații și servicii Google încorporate.

Cele două vor forma un grup de lucru colaborativ, Team Upshift, „cu scopul de a accelera procesul de transformare a Ford”. Aplicațiile Google vor fi utilizate inclusiv pentru vânzarea de servicii și facilități, după cum reiese din anunț, care spune că sunt urmărite „dezvoltarea de noi experiențe de cumpărare, crearea de oferte personalizate bazate de datele interpretate și multe altele”.

Cefin Trucks, importatorului camioanelor Ford: cotă de piață în creștere în 2020, în condiții de pandemie CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, importatorului camioanelor Ford: cotă de piață în creștere în 2020, în condiții de pandemie

“Ford continuă procesul complex de transformare prin electrificare, conectivitate și conducere autonomă (self-driving), iar parteneriatul Google și Ford pune bazele unei structuri de inovare capabilă să ofere o experiență superioară clienților noștri și să modernizeze business- ul nostru”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford.

“De la prima linie de asamblare până la cea mai recentă tehnologie de asistență a șoferului, Ford dă tonul inovației în industria auto de aproape 120 de ani”, a declarat Sundar Pichai, CEO Google și Alphabet. “Suntem mândri de acest parteneriat în care aplicăm serviciile Google AI, servicii de cloud și analiza datelor, pentru a contribui, astfel, la transformarea Ford și la construirea de noi tehnologii auto care să ajute oamenii să fie în siguranță și mereu conectați în trafic.

Ford mai precizează că va folosi sistemul de operare Google și pentru activitatea de producție, pentru  „modernizarea dezvoltării de produse, producție și de gestionare a lanțurilor de aprovizionare, inclusiv explorarea folosirii AI pentru instruirea angajaților de pe linia de producție și chiar pentru a crește performanța echipamentelor din fabrici”.

Printre aplicațiile care se vor regăsi pe sistemele de infotainment ale mașinilor Ford și Lincoln sunt amintite Google Assistant, Google Maps și Google Play.

Constructorii auto au început deja să dezvolte tehnologii, cu ajutorul partenerilor sau prin intermediul angajaților proprii, care să ofere o conectivitate superioară mașinilor, inclusiv posibilitatea de a face achiziții de funcții și servicii de la bordul mașinii, aceasta fiind identificată drept o sursă importantă de venituri pentru constructori.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford și google
parteneriat ford android