Importatorul Citroën în România - creștere de 31% a mărcii

Importatorul Citroën în România - creștere de 31% a mărcii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 ian 2020

Compania românească Trust Motors, importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroen și DS, a înregistrat cel de-al șaselea an de creștere a vânzărilor, pe marca Citroen, cu un avans de 31%, peste media pieței, în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca Citroën a vândut un volum de 3.400 de unități în 2019, pe piața românească, din care 89% autoturisme și 11% vehicule utilitare. Citroën C3, cel mai vândut mdoel al mărcii,  a avut o creștere de 32,86 %. Modelul ocupă locul 6 în segmentul său, subcompact. În același timp, Citroën C3 Aircross își consolidează poziția în categoria B SUV, cu o  creștere  de 55,32% a unităților vândute în 2019, clasându-se astfel pe locul 9 în segment. Nu în ultimul rând, Citroën C5 Aircross, lansat în România în urmă cu aproape un an, a reușit să câștige o cotă de piață de 2,2% în segmentul său, cu un total de 484 de unități vândute.

FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40 CITEȘTE ȘI FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40

Importatorul Citroen anunță și electrificarea mărcii Citroën, modelele urmând să fie lansate și pe piața românească. Prima versiune electrificată se va lansa în a doua parte a anului 2020. Începând cu noul C5 Aircross SUV Hybrid, toate noile modele vor avea o versiune electrificată.

Nu au fost transmise date pentru celelalte mărci ale importatorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen
importator romania citroen
trust motors
vanzari citroen romania