Industria auto din Marea Britanie a atins în martie recordul de producție din acest secol și privește cu teamă Brexitul. UE cumpără circa 60% din exporturile de vehicule din regat

Industria auto din Marea Britanie a atins în martie recordul de producție din acest secol și privește cu teamă Brexitul. UE cumpără circa 60% din exporturile de vehicule din regat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 apr 2017

Industria auto din Marea Britania a atins vârful de producție din ultimii 17 ani, cu un volum de 170.691 vehicule noi ieșite de pe bandă în luna martie, arată datele Societății Producătorilor și Distribuitorilor de Vehicle din Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statisticile SMMT arată o creștere de 7,3% a producției în martie și de 7,6% pe primul trimestru, fiind produse 471.695 autovehicule în intervalul ianuarie – martie, cel mai înalt nivel din 2000 și până astăzi. Trendul ar putea să se oprească, dată fiind scăderea de 4,3% la nivel de înmatriculări, pe primul trimestru, pe piața internă. Cu toate acestea, industria speră ca livrările la export să se mențină la un nivel ridicat. În acest moment, 77,9% din autovehiculele produse în Marea Britanie sunt trimise la export, cu 7,6% mai multe ca anul trecut.

Asociația profesională a cosntructorilor de automobile a făcut presiuni constante asupra Guvernului pentru a obține în cadrul negocierilor cu UE pe marginea Brexit accesul nestingherit, fără taxe, pe piața uniunii.

Afacerile Grupului Renault au crescut cu 25% în primul trimestru. Dacia a realizat aproape un sfert din vânzările din Europa CITEȘTE ȘI Afacerile Grupului Renault au crescut cu 25% în primul trimestru. Dacia a realizat aproape un sfert din vânzările din Europa

Marea Britanie are nu mai puțin de 15 constructori de autoturisme (între care se remarcă mărcile de volum Nissan, Ford, Honda Vauxhall, dar și producători premium, precum BMW, Bentley, MINI, Jaguar și Land Rover), 7 uzine de vehicule comerciale și 9 de autobuze. Cei mai mari producători de autoturisme sunt Nissan, Land Rover și MINI, în timp ce în clasamentul modelelor pe primul loc se află Nissan Qashqai, urmat de Toyota Auris și Nissan Juke. Cei mai mari producători de vehicule comerciale sunt Vauxhall, Land Rover și DAF. În 2015, Marea Britanie era pe locul 4 în Europa și pe 13 în lume, din punct de vedere al numărului de vehicule construite. Uniunea Europeană cumpără aproape 60% din exporturile de autovehicule din regat.

Industria auto este cel mai mare exportator din Marea Britanie, cu o cotă de circa 12% din totalul exporturilor. Cifra de afaceri a industriei se ridică la peste 71 miliarde lire și are un numă rde peste 169.000 de angajați, alte 800.000 de persoane fiind angajate în companiile furnizoare.

În ultimele două decenii, industria auto a trecut prin momente dificile, prin închiderea mai multor fabrici, prin falimentul unor constructori și prin vânzarea unor companii și mărci către producători din China sau India. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
industria auto
productie vehicule