INFOGRAFIC Șoselele din România - cele mai periculoase din UE

INFOGRAFIC Șoselele din România - cele mai periculoase din UE
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 aug 2020

România are cele mai periculoase șosele din Europa, potrivit statisticilor oficiale, bazate pe numărul de accidente produse în 2019. România a înregistrat o scădere importantă în ultimii 10 ani, dar este la mare distanță de media de accidente din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șoselele din România sunt în continuare cele mai periculoase din Uniunea Europeană, după cum arată statisticile reactualizate de ACEA, asociația constructorilor de Automobile din Europa, și nici nu există premise pentru îmbunătățirea situației. Datele provin din statisticile Uniunii Europene, care au fost astfel aduse la zi cu situația din 2019. Potrivit acestor date, România are un nivel comparabil cu cel din 2018, când erau raportate 95 de persoane ucise la 1 milion de locuitori, de departe cel mai ridicat număr din Europa. Pe locul al doilea se află Bulgaria, cu 85 de decese din accidente, la 1 milion de locuitori, iar pe locul al treilea se află Polonia, cu 75 de decese.

În urmă cu 10 ani, România înregistra aproape 120 de decese în accidente rutiere, într-un an, la 1 milion de locuitori, fiind urmată la acel moment de Grecia, cu peste 110 victime. Grecia a reușit în acest interval să-și reducă bilanțurile tragice ale accidentelor cu aproape jumătate, la 64 de persoane ucise în accidente rutiere la 1 milion de locuitori. Media Uniunii Europene a scăzut în ultimii 10 ani la 48 de decese din accidente la 1 milion de locuitori, de la 63, câte se înregistrau în 2010.

BMW și MINI se bat cu Tesla și Porsche, la Transylvania Classic, competiție pentru vehicule istorice și mașini electrice CITEȘTE ȘI BMW și MINI se bat cu Tesla și Porsche, la Transylvania Classic, competiție pentru vehicule istorice și mașini electrice

Principalele probleme ale siguranței din trafic, în România, sunt generate de lipsa autostrăzilor și de nerespectarea regulilor de circulație de șoferi, în special cele referitoare la viteză și prioritate.

Cele mai sigure șosele din UE, cu cele mai puține accidente, au fost, în 2019 în Suedia, care a scăzut la 22 de victime, de la 28, și de Marea Britanie, cu 28 de decese, în scădere de la 30.

INFOGRAFIC Șoselele din România - cele mai periculoase din UE

viewscnt
Afla mai multe despre
accidente decese
romania siguranta traficului
date acea sosele ue