Volvo se pregătește să-și transforme gama cu motorizări electrice și hibrid

Volvo se pregătește să-și transforme gama cu motorizări electrice și hibrid
scris 19 aug 2020

Volvo Cars are un program extensiv de transformare a gamei de automobile, pentru înlocuirea motoarelor cu combustie în motorizări electrice sau electrificate. Potrivit planului, până în 2025, fiecare model al mărcii va avea un motor electric, acest tip de motorizare urmând să ocupe jumătate din vânzările Volvo.

Electrice și hibrid, așa urmează să fie împărțită gama automobilelor Volvo în următorii cinci ani, o gamă care trebuie să se transforme din ceea ce era în urmă nu cu mult timp, eminamente diesel, într-una adaptată la tendințele industriei auto. O analiză făcută de Automotive News arată că nu mai puțin de 9 modele Volvo se pregătesc să ofere motorizări electrice sau hibrid clienților.

Volvo XC40 Recharge P8 este modelul electric care urmează să fie lansat cel mai curând, fiind dezvoltat pe actualul XC40, cu motoare tradiționale. Recharge P8 va fi propulsat de două motoare electrice, cu 408 CP și o autonomie de 320 km. XC40 a primit deja motorizarea T5, plug-in hybrid.

FOTO Șeful Volkswagen a plecat în vacanță în Italia cu noul ID.3, înainte să fie disponibil în showroom-uri CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Volkswagen a plecat în vacanță în Italia cu noul ID.3, înainte să fie disponibil în showroom-uri

Volvo C40 este un crossover ce va fi lansat anul viitor, apoi va fi urmat de versiunea electrică a lui XC90. Pe lângă acestea, un SUV de mari dimensiuni, XC100, este pregătit de companie pentru a fi lansat în 2023. Va fi un concurent redutabil pentru Mercedes-Benz GLS și BMW X7.

Limuzina de clasă mare S60 urmează să primească și ea, odată cu face-liftul din 2022, motorizările de tip mild-hybrid. De asemenea, V60, wagonul, va primi aceleași motorizări.

Limuzina cea mai mare a mărcii, S90, primește un face-lift chiar în acest an, însă schimbarea majoră se va produce peste trei ani, când va primi o nouă generație. Atunci va beneficia și de o motorizare electrică. Același lucru est valabil și pentru V90. Ambele vor migra pe noua platformă modulară a mărcii.

Celelalte modele ale mărcii au primit deja motorizări hibrid sau plug-in hibrid la ultimele lansări, cum este cazul XC60, care la face-liftul din 2018 a primit motorizarea T8 PHEV. În 2021 acesta va primi o nouă generație, care va avea, ulterior, și motorizare electrică.

Compania Volvo Cars a fost cumpărată de holdingul chinez Geely, controlat de Li Shu Fu, care a propus în acest an ca cele două companii să fuzioneze, pentru a face afacerea mai eficientă. Volvo și Geely au lansat îmrpeună și marca Polestar, un brand exclusivist care vinde mașini electrice de lux.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
xc40
volvo electric
volvo hibrid