Înmatriculările de vehicule comerciale din Europa au crescut. România, plus 2% de la începutul anului, dar a căzut mult în septembrie

Înmatriculările de vehicule comerciale din Europa au crescut. România, plus 2% de la începutul anului, dar a căzut mult în septembrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 oct 2017

Piața de vehicule comerciale din Europa este și ea pe un trend pozitiv în acest an, chiar dacă luna septembrie a redus aproape de zero creșterea în această zonă a industriei auto. România are 2 procente creștere, în acest an, însă în septembrie a înregistrat o scădere de peste 6 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În luna septembrie au fost înmatriculate 230.888 vehicule comerciale, cu doar aproximativ 1.500 mai multe decât anul trecut, însă din ianuarie au fost înregistrate 1,8 milioane de vehicule comerciale în Europa (UE plus EFTA), cu 3,4% mai multe decât în intervalul similar din 2016.

Cel mai important segment, cel al vehiculelor comerciale ușoare (LCV), care ocupă aproape 85% din piața de comerciale, a crescut și în septembrie, cu 2,1%. Cele mai mari creșteri au fost, pe acest segment, în Spania și Germania (circa 10 procente creștere pe ambele piețe). Marea Britanie a înregistrat scăderi, la fel ca pe piața de autoturisme, declin consemnând și Italia. În total, au fost înmatriculate aproape 1,5 milioane de vehicule comerciale sub 3,5 tone.

Pe celelalte segmente lucrurile nu au stat la fel de bine. Cel al vehiculelor grele, de peste 16 tone, a scăzut cu 6,3%, la 25.598 vehicule înmatriculate. Scăderi masive au fost consemnate în Marea Britanie și Spania. De la începutul anului, acest segment a înregistrat o creștere discretă, 0,4% (218.489 unități).

Experiența personală, mai puternică decât reclamațiile călătorilor: Ministrul l-a demis pe directorul CFR, nemulțumit că trenul cu care a călătorit a întârziat nejustificat. UPDATE Directorul CFR spune că...el a demisionat CITEȘTE ȘI Experiența personală, mai puternică decât reclamațiile călătorilor: Ministrul l-a demis pe directorul CFR, nemulțumit că trenul cu care a călătorit a întârziat nejustificat. UPDATE Directorul CFR spune că...el a demisionat

Segmentul de vehicule medii (între 3,5 tone și 16 tone) a scăzut, de asemenea, cu 6,5%. De la începutul anului au fost înmatriculate 270.609 vehicule comerciale medii.  

Pe segmentul autobuzelor, scăderea a fost și mai mare, -9,9%, cu cele mai mari scăderi pe piețele din Marea Britanie (-30%) și Franța (-15%).

România a înregistrat 2.038 de vehciule comerciale în septembrie, cu 6,2% mai puține, cu un total de 17.371 vehicule de la începutul anului, față de 17.025 anul trecut (2%) mai multe. Pe segmente, au fost înmatriculate 1.428 vehicule comerciale ușoare (11.896 de la începutul anului), 505 vehicule comerciale grele (5.504), 532 vehicule comerciale medii (5.681) și 78 autobuze (864). 

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
vehicule comerciale