Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice

Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 oct 2017

Ford intenționează să-și reducă numărul de modele oferite pentru a redirija fondurile către vehicule noi, în special SUV-uri și mașini electrice, după cum au anunțat reprezentanții companiei la o întâlnire cu comunitatea de afaceri din New York.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Planurile pe termen mediu și lung ale Ford Motors prevăd reducerea modelelor construite și, în special, reducerea configurațiilor disponibile pe baza opțiunilor, care au ajuns, în unele cazuri, la valori incredibile. De exemplu, actualul Ford Focus poate fi configurat, la un dealer din SUA, în 360 de combinații ale dotărilor standard și opționale. Ford vrea să reducă paleta de configurații la 26, reducând astfel costurile de producție ale acestui model.

Reducerea totală la finalul întregului proces gândit de noul CEO, Jim Hackett, și echipa lui, ar trebui să ajungă la 14 miliarde de dolari, din care 4 miliarde vor fi obținuți numai din eliminarea operațiunilor de inginerie, restul fiind materii prime și materiale.

Calculele financiare vorbesc despre o țintă de creștere a marjei de profit de 6% la 8%, mult mai aproape de ceea ce are nevoie compania pentru a-și susține activitatea. Mai mult, șefii companiei caută fonduri pentru fiunanțarea dezvoltării de noi produse, vehicule electrice, pe de o parte, și modele noi în concordanță cu cererea pieței: SUV-uri și pick-upuri. Sunt circa 7 miliarde de dolari prevăzuți pentru dezvoltarea noii generații Ford Ranger și a noului Ford Bronco (un viitor pick-up, anunțat pentru 2020), plus alte 3 modele noi. Cel puțin unul dintre acestea va fi un SUV electric, după cum au declarat cei de la Ford. În total, Ford intenționează să lanseze 13 automobile cu propulsie electrică în următorii 5 ani.

FOTO A doua generație Audi A7 Sportback aduce 39 de sisteme de asistare și exclusiv motoare mild hybrid CITEȘTE ȘI FOTO A doua generație Audi A7 Sportback aduce 39 de sisteme de asistare și exclusiv motoare mild hybrid

După cum precizează documentul oficial al Ford, „capitalul va fi alocat către regiuni, produse și servicii cu cel mai ridicat potențial de creștere și <return>. Transformarea producției implică mai multe pickup-uri și SUV-uri, mai puține autoturisme.”

Alte măsuri anunțate de Ford susțin o mai mare conectivitate a vehiculelor, o mai mare „inteligență” a vehiculelor, dar și cooperări cu alte companii, pentru reducerea costurilor. Un din prevederi vorbește despre fabricarea în China a modelului Focus pentru piața din SUA.

Ford produce în acest moment cea mai vândută mașină din lume, pickup-ul, F-150. 

Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
f-150