Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,7% în primul trimestru

 Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,7% în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2018

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 0,7% în primul trimestru al acestui an, față de același trimestru al anului trecut, până la 151.221 unități, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import, scrie News.ro.

”În trimestrul I 2018 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2017, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣtere la categoria mopede ṣi motociclete cu 16,4% ṣi scăderi la autobuze ṣi microbuze ṣi la autoturisme cu 11%, respectiv 0,7%”, se arată în comunicat.

Firma turcească Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS va construi lotul I al Centurii București, un contract de peste 830 de milioane de lei, fără TVA CITEȘTE ȘI Firma turcească Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS va construi lotul I al Centurii București, un contract de peste 830 de milioane de lei, fără TVA

În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 7,6%, până la 28.857 unități.

În această categorie, au fost înregistrate creṣteri la categoria remorci ṣi semiremorci ṣi la categoria autocamioane cu 32,8% ṣi respectiv cu 0,7% ṣi scădere la autotractoare cu 1%.

”Față de trimestrul IV 2017, în trimestrul I 2018 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,4%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3%”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari
psageri
ins