Italia vrea să acorde subvenții de 10 miliarde de dolari pentru a ajunge la 1 milion de vehicule electrice în circulație

Italia vrea să acorde subvenții de 10 miliarde de dolari pentru a ajunge la 1 milion de vehicule electrice în circulație
scris 25 iun 2018

Guvernul italian vrea să încurajeze achiziția de vehicule electrice prin acordarea unor subvenții de 10 miliarde de dolari, astfel încât numărul automobilelor de acest tip aflate în circulație să ajungă la 1 milion, transmite Bloomberg.

În timpul negocierilor de luna trecută cu partidul Liga pentru formarea coaliției de guvernare, partidul Cinci Stele a reușit să introducă în program o prevedere privind reducerea numărului de vehicule alimentate cu benzină și motorină, scrie News.ro.

Programul nu include ținte numerice, dar liderul Cinci Stele, Luigi Di Maio, ministrul Muncii și al Dezvoltării și vicepremier, are obiectivul de a se ajunge la 1 milion de vehicule electrice în circulație, până în 2022.

Directorul operațional al mytaxi.net, numit adminstrator la Clever Taxi CITEȘTE ȘI Directorul operațional al mytaxi.net, numit adminstrator la Clever Taxi

Documentul prevede acordarea de ”stimulente pentru susținerea achiziției de vehicule electrice și hibride printr-un program de casare contra cost a vehiculelor vechi.

Un purtător de cuvânt a confirmat că guvernul italian lucrează la aceast obiectiv, fără să clarifice dacă ținta de 1 milion de vehicule se referă la modele integral electrice sau include și automoble hibride. Acesta a refuzat să comenteze valoarea subvențiilor.

Italienii au cumpărat în 2017 numai 2.600 de vehicule electrice de pasageri, dintr-un total de circa 2 milioane de vehicule vândute, iar numărul acestora urcă la doar 4.800 dacă sunt incluse și modele hibride, potrivit datelor Asociației Europene a Producătorilor de Automobile, În prezent, în Italia ar fi în circulație doar 5.000 de modele integral electrice.

”Dacă vrei să ajungi la 1 milion de vehicule electrice în circulație în cinci ani, singura opțiune este acordarea de beneficii uriașe, ca în Norvegia”, a declarat directorul institutului de cercetări Promotor, Gian Primo Quagliano.

În Norvegia, lider în Europa în privința numărului de automobile electrice aflate în circulație, beneficiile pornesc de la scutiri fiscale la exceptarea de la plata taxelor de autostradă și gratuitate la traversarea cu ferryboat-ul.

Norvegienii se pot aștepta să fie exceptați de la plata a 9.000 de euro(10.400 dolari), sub formă de stimulente, pentru versiunea electrică a Volkswagen Golf, sau la 7.000 de euro pentru VW Up.

În Franța, care ar putea tripla vânzările de vehicule electrice la 150.000 de unități pe an, până în 2022, stimulentele ajung la circa 10.000 de euro pentru achiziția unui automobil electric.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
vehicule electrice