Germanii de la ZF Friedrichshafen, care au decis recent să închidă o fabrică în România, se extind puternic în altă țară

Germanii de la ZF Friedrichshafen, care au decis recent să închidă o fabrică în România, se extind puternic în altă țară
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 iun 2018

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, care a decis recent închiderea unei fabrici pe care o controla în România, va investi 160 milioane euro într-un centru de cercetare dezvoltare (R&D) în Serbia, a anunțat președintele sârb Aleksandar Vucic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Extinderea companiei în Serbia are loc în contextul în care germanii au anunțat recent închiderea uneia dintre fabricile pe care o controlau în România, la Baia Mare. În aprilie, compania de origine americană TRW Automotive, controlată de ZF, a decis închiderea fabricii de volane auto din Baia Mare, trimițând în șomaj cei aproape 200 de angajați. Mutarea a fost justificată, conform Agenției Județene pentru Forța de Muncă, prin pierderea unor contracte de export. Fabrica din Baia Mare, deschisă în urmă cu 5 ani, producea volane clienți precum Ford, Volkswagen, Fiat.

Tot în aprilie, grupul ZF a anunțat că va investi 85 milioane euro într-o fabrică de componente pentru mașini electrice în Serbia. Noua fabrică va crea 540 de noi locuri de muncă în următorii 3 ani, urmând ca, ulterior, numărul de angajați să ajungă la 800-1.000 de persoane.

Totodată, centrul R&D va crea aproximativ 100 de locuri de muncă.

Cioloș: Riscăm să devenim țara lui Dragnea. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislații noi care afectează statul de drept și ordinea constituțională. Alegerile anticipate – singura soluție CITEȘTE ȘI Cioloș: Riscăm să devenim țara lui Dragnea. Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislații noi care afectează statul de drept și ordinea constituțională. Alegerile anticipate – singura soluție

La nivel global, grupul german are 146.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în 40 de țări. Afacerile grupului au crescut, anul trecut, la 36,4 miliarde euro, de la 35,16 miliarde euro în 2016.

ZF Friedrichshafen este prezentă în România prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 pentru suma de 12,4 miliarde dolari. TRW are fabrici în Timișoara, Lupeni, Otravița și Marghita.

În mai luna anul trecut, un acord pentru preluarea diviziei auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani. Cei doi parteneri au încheiat un acord de investiții și colaborare, care prevede integrarea operațiunilor diviziei auto a BeeSpeed în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
zf friedrichshafen
zf
trw
fabrici
serbia
baia mrae
auto
piese
componente