Jaguar Land Rover avertizează guvernul britanic cu reduceri masive ale investițiilor dacă acordul Brexit cu UE va fi prost

Jaguar Land Rover avertizează guvernul britanic cu reduceri masive ale investițiilor dacă acordul Brexit cu UE va fi prost
scris 6 iul 2018

Jaguar Land Rover, companie britanică deținută de indienii de la Tata Motors, a avertizat guvernul Marii Britanii că un acord prost privind Brexit va pune în pericol investiții de 80 de miliarde de lire.

Reprezentanții Jaguar Land Rover, companie britanică, cumpărată de Tata Motors, au avertizat autoritățile că vor avea nevoie de un acord care va reglementa relațiile Marii Britanii cu UE, post Brexit, bine făcut, astfel încât să nu fie puse în pericol afacerile companiei, cu rezultate negative în ceea ce privește viitoarele investiții în uzinele de automobile. Ralf Speth, șeful JLR, a declarat că sunt vizate investiții de circa 80 de miliarde de lire, care vor fi puse în pericol de un Brexit prost negociat.

CEO-ul companiei a mai spus că întârzierile de componente din afara Marii Britanii și costurile suplimentare ar putea conduce la reducerea profitului cu 1,2 miliarde de lire anual. În urmă cu doar o lună, cei de la Jaguar Land Rover anunțaseră că au în intenție investiții masive în uzina din Birmingham pentru a pregăti producția de vehicule electrice. În același timp, constructorul britanic de automobile a anunțat că va muta producția modelului Land Rover Discovery în Slovacia, începând de anul viitor.

VIDEO Uber lansează o versiune simplificată a aplicației CITEȘTE ȘI VIDEO Uber lansează o versiune simplificată a aplicației

Declarațiile șefului JLR vin chiar înainte de întâlnirea Cabinetului May în care va fi negociat planul pe care Marea Britanie îl va propune Uniunii Europene.

Avertismente similare au fost transmise anterior și de cei de la BMW, care dețin marca MINI. Producătorii de automobile doresc să existe acorduri de liber schimb, fără taxe vamale, care să permită circulația liberă a componentelor în și din Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
land rover
marea britanie
brexit