Sindicatele Opel, în fața unui nou conflict

Sindicatele Opel, în fața unui nou conflict
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iul 2018

Sindicatele germane din cadrul Opel sunt în fața unui nou conflict cu patronatul PSA, din cauza unor informații despre posibila vânzare a centrului de cercetare din Russelsheim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Angajații Opel au cerut o întrevedere cu reprezentanții companiei pentru a discuta despre informațiile privind o posibilă vânzare a centrului de R&D (cercetare și dezvoltare) al mărcii din Russlesheim. „Poziția noastră este clară: vânzarea dezvoltării Opel ar putea pune viitorul mărcii sub semnul riscului”, au anunțat sindicatele, potrivit Automotive News.

Informația a fost publicată inițial de Le Monde, care cita surse din cadrul PSA, potrivit cărora PSA este în discuții cu parteneri pentru vânzarea a patru sectoare din centrul de inginerie din Russelsheim, evaluate la 500 milioane de euro, cu aproape 4.000 de angajați, circa jumătate din personalul centrului. Ziarul francez a dat și numele posibililor cumpărători, companiile franceze Altran, Akka și Segula, dar și Bertrandt din Germania. Toate sunt companii specializate în inginerie auto, cercetare și dezvoltare de produse și subansamble pentru constructori de automobile.

FOTO Prima imagine a VW T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine a VW T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse

Sindicatele Opel și patronatul PSA au avut mai mutle dispute pe tema reducerii de costuri și de personal, acțiuni considerate inevitabile de francezii care au cumpărat Opel de la GM, într-un moment în care pierderile au ajus la niveluri uriașe.

Șeful Opel, Michael Lohscheller, a transmis un mesaj în care spune că „ingineria este și va rămâne în centrul activității Opel”. În același timp, el  a spus că „încărcătura de la GM va scădea drastic în anii ce vin”. „Căutăm diferite opțiuni astfel încât să putem obține o reglare sustenabilă și de succes a centrului de inginerie”, a mai spus cel care s-a angajat să readucă Opel în marje de profitabilitate în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
russelsheim
sindicate
psa