Joint-venture-ul Naviris dintre Fincantieri și Naval Group și-a început oficial activitatea

Joint-venture-ul Naviris dintre Fincantieri și Naval Group și-a început oficial activitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Joint-venture-ul Naviris dintre Fincantieri și Naval Group și-a început oficial activitatea, cu o primă ședință a consiliului său de administrație, potrivit site-ului marineinsight.com, care subliniază că acest parteneriat întărește dorința celor două companii de a construi un viitor de excelență pentru industria construcțiilor navale și marinele militare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alianța este evoluția naturală a parteriatului istoric existent deja între liderii din Franța și Italia în domeniul naval, scrie News.ro.

Cu peste 20 de ani de cooperare, Naval Group și Fincantieri au avut deja succes împreună: încă de la începutul anilor 1990, cu programul distrugătorului anti-aerian Horizon (patru nave), și cu programul de fregate destinate misiunilor multiple FREMM, care se desfășoară din 2005 (20 de nave).

TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019 CITEȘTE ȘI TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019

Naviris creează condițiile pentru consolidarea apărării navale europene ca reacție la presiunile din partea concurenților mondiali. Prin intermediul Naviris, Fincantieri și Naval Group se unesc pentru a dezvolta o nouă capabilitate strategică și a răspunde într-un mod inovator la nevoile clienților lor.

Naviris este o companie mixtă formată în condițiile unui parteneriat egal. Cu sediul central al Genova și cu o filială la Ollioules, echipa Naviris se va concentra pe proiectele bi-naționale și de export.

Giuseppe Bono a fost numit președinte, iar Hervé Guillou membru în consiliul de administrație.

Compania mixtă va fi condusă de directorul general Claude Centofanti și de directorul operațional Enrico Bonetti. Companiile mamă sunt reprezentate în mod egal în consiliul de administrație.

Obiectivul Naviris este de a crea valoare pentru clienții săi în următoarele domenii majore: proiecte comune de cercetare și dezvoltate, propuneri la nivel global, contracte prime și autoritate în design, optimizarea achizițiilor.

Naviris anticipează exporturi și oportunități comune franco-italiene, cum ar fi primele studii pentru modernizari la jumătatea ciclului de viață ale distrugătoarelor franceze și italiene din clasa Horizon, precum și proiecte europene, cum ar fi dezvoltarea fregatelor ușoare European Patrol Corvette.

”Suntem recunoscători că am primit sprijinul necondiționat al guvernelor noastre pentru crearea unui nou lider european pentru sectorul strategic al apărării navale. Împreună, vom accelera avansul tehnologic și vor menține elementele majore care ne diferențiază prin combinarea capabilităților noastre de cercetare și dezvoltare, renovarea produselor în beneficiul clienților noștri. Naviris deschide calea pentru o construcție reală a apărării navale europene”, au declarat  cei doi directori generali ai Fincantieri și Naval Group, Giuseppe Bono și Hervé Guillou.

Ford înregistrează al treilea an de scădere a vânzărilor auto în China CITEȘTE ȘI Ford înregistrează al treilea an de scădere a vânzărilor auto în China

Pe 27 septembrie 2017, guvernele Franței și Italiei au anunțat intenția de a dezvolta cooperarea navală civilă și militară.

Pe 23 octombrie 2018, guvernele ambelor țări și-au oferit sprijinul total pentru formarea alianței de pe poziții de egalitate prezentată de Fincantieri și Naval Group.

Pe 14 iunie 2019, cele două grupuri au semnat Acordul de Cooperare al Alianței, care definește termenii operaționali și programul companiei mixte.

Pe 30 octombrie 2019, compania mixtă și-a anunțat numele, Naviris, care reprezintă soliditatea parteneriatului și convergența viziunilor pe termen lung între cele două companii mamă.

Pe 13 ianuarie 2020, Naviris și-a început oficial activitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
naviris
fincantieri
naval group