Lamborghini a anunțat că închide activitatea uzinei din Italia

Lamborghini a anunțat că închide activitatea uzinei din Italia
scris 13 mar 2020

Constructorul italian de mașini sport de lux Lamborghini a anunțat că va opri producția de automobile timp de aproximativ două săptămâni, pentru a limita impactul crizei coronavirus asupra operațiunilor întregului grup VW, din care face parte.

Lamborghini a anunțat că va închide temporar operațiunile din uzina din Bologna, Italia, până pe 25 martie. Aceasta este singura uzină din lume unde sunt produse celebrele automobile de lux.

„Această măsură este un act de responsabilitate socială și de înaltă sensibilitate față de oamenii noștri, în situația extraordinară în care ne regăsim chiar acum”, a declarat Stefano Domenicalu, CEO Lamborghini. „Com continua să monitorizăm situația pentru a putea reacționa rapid și cu flexibilitatea potrivită, în colaborare cu oamenii noștri și pentru a reporni cu energie în momentul potrivit”.

Italia se află într-o situație excepțională, activitatea fiind blocată aproape complet, după ce guvernul a închis toate activitățile comerciale cu excepția magazinelor alimentare și farmaciilor. Guvernul a permis fabricilor să-și continue activitatea, dar cu precauție.

Air France ajustează cursele către SUA CITEȘTE ȘI Air France ajustează cursele către SUA

China este a doua cea mai mare piață a mărcii Lamborghini, după SUA, iar criza coronavirusului a lovit puternic în vânzările tuturor mărcilor de automobile, inclusiv în cele ale constructorului italian.

Cel mai mare producător de automobile din Italia, Fiat, a transmis angajaților săi din zona de administrație că îi încurajează să lucreze de acasă. CEO-ul Mike Manley a transmis o scrisoare angajaților prin care le-a cerut, atât celor din Europa, cât și celor din China, Coreea de Sud, Japonia, să introducă procesele de Smart Working, așa cum a fost numit proiectul de transferare a activității din birou, acasă. "Această practică a devenit «noul normal»", a scris șeful Fiat Chrysler angajaților. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini fabrica
inchidere uzina auto
fiat angajati acasa