LEGE Amenzile pentru lipsa rovinietei valabile - majorate în cazul transportatorilor

LEGE Amenzile pentru lipsa rovinietei valabile - majorate în cazul transportatorilor
scris 20 iul 2022

Cuantumul amenzilor contravenționale pentru lipsa rovinietei valabile în cazul transportatorilor se va majora cu 10%, conform unui proiect de lege promulgat de șeful statului. Proiectul introduce și în cazul autoturismelor o amendă minimă de 275 lei și maximă de 550 lei pentru lipsa rovinietei valabile.

Noile amenzi vor intra în vigoare peste 30 de zile.

Senatorii renunță la zborul cu curse low cost pentru anumite vizite în străinătate CITEȘTE ȘI Senatorii renunță la zborul cu curse low cost pentru anumite vizite în străinătate

Potrivit noii legi, cuantumul amenzii contravenționale pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone va fi de minimum 1.550 de lei și de maximum 3.100 de lei.

De asemenea, cuantumul amenzii contravenționale pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone și mai mică decât 12,0 tone va fi de minimum 2.750 de lei și de maximum 5.500 de lei.

Pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv), va fi de minim 3.550 de lei și de maximum 7.100 de lei, iar pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv), va fi de minimum 5.950 de lei și de maximum 11.900 de lei.

Cuantumul amenzilor pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) va fi de minimum 1.550 de lei și de maximum 3.100 de lei, iar pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), amenda va fi de minimum 2.750 de lei și de maximum 5.500 de lei.

LEGE Amenzile pentru lipsa rovinietei valabile - majorate în cazul transportatorilor

Blue Air atacă în instanță amenda încasată de la Protecția Consumatorului și vorbește de \ CITEȘTE ȘI Blue Air atacă în instanță amenda încasată de la Protecția Consumatorului și vorbește de "propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea președintelui ANPC"

Guvernul propusese valori duble, dar parlamentarii le-au înjumătățit, atrăgând atenția că ar fi fost foarte mari.

”Prin comparație, Ungaria practică amenzi de aproximativ 500€, Cehia si Slovacia de aproximativ 100€, iar Austria de aproximativ 250€. Acesta este motivul pentru care propunem mărirea cu 10% a cuantumului amenzilor contravenționale aplicabile utilizatorilor înregistrați fără rovinietă valabilă”, au explicat aleșii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
amenda
mari
majorare
rovinieta
transportatori
vigoare