LEGE Taxi-urile vor putea circula și cu geamuri fumurii

LEGE Taxi-urile vor putea circula și cu geamuri fumurii
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

Autovehiculele cu geamuri fumurii, respectiv dotate cu geamuri cu transparență redusă, conform normelor internaționale în vigoare, vor putea fi autorizate de RAR pentru activitatea de transport în regim de taxi, conform unui proiect de lege promulgat acum de președintele Iohannis. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Proiectul fusese adoptat de Parlament, după cum a relatat Profit.ro, în urmă cu o lună, prin votul final al Camerei Deputaților.

De ce este important: Legislația prevede în prezent că: ”În cazul taxiurilor, Registru Auto Român (RAR) nu va elibera certificatul de agreare, dacă acestea nu au geamuri transparente sau le au acoperite cu înscrisuri, colante ori alte dotari care atenueaza vizibilitatea atât dinăuntru, cât și din afară”.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Noua lege, cu inițiatori de la mai multe partide, arată că majoritatea modelelor noi de autoturisme, precum și autovehiculele cu propulsie electrică sunt echipate standard cu opacitatea geamurilor din afara câmpului vizual al șoferului.

Mai mult, în cazul autovehiculelor cu propulsie electrică, echiparea cu acest tip de geamuri fumurii reduce semnificativ utilizarea instalației de climatizare și, implicit, poluarea, crește confortul pasagerilor prin protecția UV oferită.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

”Autoturismele destinate transportului în regim de taxi, în condițiile în care vin echipate cu geamuri fumurii, se lovesc de imposibilitatea agreării RAR”, arată însă autorii proiectului.

Prin urmare, noua lege prevede regelementarea posibilității ca autovehiculele cu geamuri fumurii să poată fi agreate de RAR pentru activitatea în regim de taxi, cu condiția să respecte un standard internațional al acestui tip de geamuri.

Nicușor Dan pregătește \ CITEȘTE ȘI Nicușor Dan pregătește "o revoluție" în intersecții

”În cazul taxiurilor, R.A.R. nu va elibera certificatul de agreare, dacă geamurile acestora nu respectă prevederile Regulamentului nr. 43 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) – Dispoziții uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată și instalarea acestora pe vehicule”, prevede acum textul de lege și care permite astfel geamuri fumurii la taxi-uri. 

”Reglementarea legislativă propusă urmărește raportarea condițiilor de agreare a autoturismelor taxi Ia prevederile Regulamentului nr. 43 din 3 noiembrie 2()13 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) Dispoziții uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată și instalarea acestora pe vehicule, în scopul asigurării agreării acestora în cazul în care sunt echipate din fabricație cu geamuri cu transparență redusă”, explică inițiatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
geamuri
fumurii
proiect
circula
autorizare
rar
lege
parlament