Legea care sancționează conducerea agresivă: 400 de șoferi amendați la o lună de la intrarea în vigoare

Legea care sancționează conducerea agresivă: 400 de șoferi amendați la o lună de la intrarea în vigoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2022

Oficialii Poliției Române anunță că 450 de șoferi au fost amendați pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancționează comportamentul agresiv în trafic. Opt echipaje auto, trei echipaje moto, dar și unul canin și un elicopter acționează pe Autostrada Soarelui, unde valorile de trafic sunt ridicate iar pe unele tronsoane s-au format coloane de mașini din cauză că în unele zone se lucrează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„La o lună de la intrarea în vigoare a noilor măsuri rutiere ce au ca principal scop prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 450 de sancțiuni pentru conducere agresivă și aproape 100 de sancțiuni șoferilor care au ales să conducă pe banda de urgență. În toate aceste cazuri a fost suspendat dreptul de a conduce al șoferilor”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur.

Sâmbătă după amiază, pe Autostrada Soarelui, s-au format coloane de mașini întrucât pe o porțiune a drumului se fac lucrări de reparații. Echipaje auto, moto și un echipaj canin acționează pe autostradă.

Undă verde: Autonom achiziționează Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac CITEȘTE ȘI Undă verde: Autonom achiziționează Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Potrivit oficialului IGPR, în această perioadă peste 7.800 de polițiști vor fi prezenți, zilnic, pentru a asigura siguranța publică și a preveni evenimente rutiere. Pe principalele tronsoane de drum de drum vor fi prezenți în fiecare zi 1400 de polițiști rutieri.

„Principalul scop nu este acela de a sancționa, ci de a preveni orice eveniment negativ”, a precizat Bogdan Ghebaur.

viewscnt
Afla mai multe despre
conducere agresiva
soferi
amenzi