Licitație de aproape 21 milioane euro pentru modernizarea unui drum județean din Sibiu

Licitație de aproape 21 milioane euro pentru modernizarea unui drum județean din Sibiu
scris 6 ian 2020

Consiliul Județean (CJ) Sibiu a a lansat o licitație de 98,3 milioane lei (20,6 milioane euro), fără TVA, finanțată prin bani europeni, pentru modernizarea DJ 106B, un drum județean lung de 35 km, care face legătura între Autostrada București-Nădlac (A1) și Drumul Național DN14B, potrivit unui anunț publicat pe platforma SICAP.

Licitația vizează modernizarea DJ 106B pe ruta A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Sorostin-Țapu, ultima localitate fiind lângă DN14B, scrie News.ro.

Amazon analizează dacă să deschidă magazine în Germania, a doua sa piață ca mărime după Statele Unite CITEȘTE ȘI Amazon analizează dacă să deschidă magazine în Germania, a doua sa piață ca mărime după Statele Unite

Lucrarea este finanțată prin Programul Operațional Regional – POR. Pe traseul drumului vizat au fost identificate porțiuni cu alunecări de pământ, pentru care în documentația tehnică au fost prevăzute anumite soluții de consolidare.

”Cu toate acestea, pentru a avea siguranța că soluțiile propuse sunt suficiente, urmare a recomandărilor primite de la finanțator, aceste tronsoane se vor monitoriza sub aspectul deplasării maselor de pământ pe o perioada de 15 luni, activitate ce cade în sarcina proiectantului”, se arată în anunț.

După finalizarea monitorizării, va fi realizat un studiu geotehnic care să stabilească soluția optimă pentru stabilizare, potrivit anunțului. Avizul de amplasament de la Electrica Distribuție, precum și avizul tehnic pentru relocarea conductelor de gaz vor fi obținute de către executant și vor sta la baza obținerii autorizației de construire pentru acest tip de lucrări.

Autoritatea contractantă pune la dispoziția ofertanților studiul de coexistență avizat de Electrica Distribuție, iar terenul necesar realizarii organizării de șantier va cadea în sarcina executantului, potrivit anunțului.

Perioada minimă de garanție pentru acest proiect este de 36 luni, iar durata contractului este estimată la 36 luni. Ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri medie anuală a fost de minimum 70 milioane lei în ultimii 3 ani (2016, 2017 si 2018).

Tipul procedurii este licitație deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
drum judetean
sibiu
sicap