Directorul unui operator aerian turc: Am fost amenințat pentru a contribui la evadarea lui Ghosn

Directorul unui operator aerian turc: Am fost amenințat pentru a contribui la evadarea lui Ghosn
scris 5 ian 2020

Un director al operatorului aerian turc MNG a spus autorităților că a contribuit împotriva voinței sale la evadarea fostului președinte al alianței Renault-Nissan Carlos Ghosn din Japonia pentru că a fost amenințat de o cunoștință de-a sa, a relatat sâmbătă publicația Hurriyet, transmite Reuters.

Autoritățile turce au arestat cinci suspecți, inclusiv pe directorul pentru operațiuni al companiei MNG Jet, Okan Kosemen, sub acuzația de trafic cu migranți, în cadrul investigației referitoare la tranzitul lui Ghosn prin Turcia, în drum spre Liban, scrie News.ro.

Numărul pasagerilor transportați de Ryanair, în urcare. Creștere substanțială pentru Lauda CITEȘTE ȘI Numărul pasagerilor transportați de Ryanair, în urcare. Creștere substanțială pentru Lauda

Potrivit Hurriyet,  Kosemen a spus autorităților că un cunoscut din Beirut i-a cerut ajutorul într-o chestiune ”de importanță internațională” și că i-a spus că familia sa ar fi în pericol dacă ar refuza.

Publicația nu a menționat numele cunoștinței care ar fi făcut amenințarea.

”Mi-a fost teamă. Am luat un bărbat dintr-un avion și l-am dus într-altul, la aeroport. Nu știam cine era”, ar fi declarat Kosemen autorităților.

Reuters nu a putut verifica imediat declarația.

Oficiali ai MNG Jet și ai procuraturii nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Un avocat al lui Koseman a spus că acesta nu va face deocamdată nicio declarație pe această temă.

Operatorul privat de avioane a anunțat vineri că Ghosn a folosit ilegal două dintre avioanele sale pentru evadarea din Japonia, un angajat falsificând documentele de închiriere pentru a exclude numele acestuia din documente.

Fostul șef al Nissan Motor a devenit un fugar internațional după ce a anunțat marți că a fugit din Liban pentru a scăpa de sistemul de justiție ”corupt” din Japonia, unde este acuzat de delicte financiare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carlos ghosn
mng