LISTA Șapte noi mașini au luat 5 stele EuroNCAP

LISTA Șapte noi mașini au luat 5 stele EuroNCAP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mai 2019

Euro NCAP a publicat rezultatele testelor de siguranță pentru șapte noi automobile vândute în Europa. Toate cele șapte mașini au primit cel mai înalt punctaj, în ciuda creșterii severității acestor teste.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Primul automobil electric al mărcii Audi, SUV-ul e-tron, a fost testat de EuroNCAP, alături de alte șase autoturisme: micul VW T-Cross, modelul hibrid Lexus UX, Mazda 3, Renault Clio V, precum și două modele de laToyota, Corolla și RAV4, de asemenea hibride.

Rezultatele EuroNCAP în aceste teste au fost la superlativ, pentru toate modelele, diferențele dintre acestea fiind vizibile pe categoriile de punctaje. Astfel, putem observa că noul VW T-Cross a primit cel mai bun punctaj pentru siguranța asistată (sisteme electronice de asistență), un nivel excelent pentru unul dintre cele mai accesibile autoturisme din cele testate.

FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat CITEȘTE ȘI FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat

Cel mai bun punctaj pentru protecția pasagerilor adulți (locurile din față) a fost obținut de Mazda3, care nu s-a evidențiat, însă, și la celelalte categorii.

Cea mai bună protecție a copiilor (locurile din spate) a fost dovedită de Renault Clio, a cincea generație, care a primit, de altfel, unul dintre cele mai mari note la acest capitol din ultimul an.

În ceea ce privește protecția pietonilor și bicicliștilor, cele două modele Toyota au fost cele mai apreciate în teste, la o diferență de numai un punct.

 

Protecția
adulților

Protecția
copiilor

Pietoni/
bicicliști

Asistență

Audi e-tron

91

85

71

76

Lexus UX

96

85

82

77

Toyota RAV4

93

87

85

77

Toyota Corolla

95

84

86

77

Renault Clio

96

89

72

75

Mazda 3

98

87

81

73

Volkswagen T-Cross

91

86

81

80

FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat CITEȘTE ȘI FOTO SPION cu VW Golf 8. Interiorul dezvăluit complet nedeghizat

„Este încurajator să vezi că toți producătorii s-au comportat bine, indiferent de tipul de propulsie sau clasa din care fac parte vehiculele testate. Noile mașini de pe piață continuă să ofere mai multă tehnologie avansată în standard, sisteme care nici măcar nu erau opțiuni în urmă cu câțiva ani. Constructorii de vehicule trebuie să răspundă la toate nivelurile la așteptările clienților, dar să adaugi mai multă siguranță este adesea o provocare în funcție de condițiile de piață.”, a declarat Michel van Ratingen, Secretar General al EuroNCAP.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
teste siguranta
audi e-tron
renault clio
mazda 3
toyota rav4
corolla