Livrările Boeing au scăzut și au fost sub cele ale Airbus, din cauza problemelor de aprovizionare pentru avioanele 737

Livrările Boeing au scăzut și au fost sub cele ale Airbus, din cauza problemelor de aprovizionare pentru avioanele 737
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2023

Boeing a livrat mai puține avioane în iulie decât rivalul său european Airbus, deoarece producătorul american de avioane a continuat să treacă prin probleme de logistică și aprovizionare care îi afectează cel mai bine vândut avion cu corp îngust ,737, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul american de avioane a declarat marți că a livrat 43 de avioane în iulie, în scădere față de cele 60 de avioane livrate în iunie și cu peste 20 de avioane mai puțin decât cele 65 de avioane livrate de Airbus luna trecută, scrie News.ro.

CNAIR a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești CITEȘTE ȘI CNAIR a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești

Livrările de avioane 737 MAX au scăzut de la 48 în iunie la 32 în iulie, marcând cel mai scăzut nivel din aprilie, când compania a descoperit că suporturile au fost instalate incorect pe coada verticală a aproximativ 75% din avioanele 737 din inventarul său.

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a declarat în iulie că eforturile în curs pentru a remedia defectul suportului, o oprire a lucrărilor la furnizorul Spirit AeroSystems și o prăbușire a unui pod care va afecta livrările feroviare ale fuselajului 737 ne-ar putea ”costa câteva livrări” în trimestrul al treilea.

Boeing a anunțat luna trecută că a început să crească producția de aparate 737 de la 31 de avioane la 38 de avioane pe lună, dar directorul financiar Brian West a spus că fi nevoie de timp pentru a livra în mod constant la acel nivel.

Pe lângă avioanele MAX, Boeing a livrat în iulie patru 787 Dreamliner, trei 767, trei avioane cargo 777 și un aparat 737 Next-Generation, pentru a fi transformat într-un avion de patrulă maritimă P-8 pentru Marina SUA.

Compania a primit 52 de comenzi brute pe parcursul lunii, inclusiv o vânzare de 39 de avioane Dreamliners anunțată anterior către compania Saudia, fără anulări.

Airbus a consemnat 60 de comenzi brute în iulie.

FOTO BMW lansează versiuni exclusive Seria 5 și i5 - „Exclusiv din China pentru China” CITEȘTE ȘI FOTO BMW lansează versiuni exclusive Seria 5 și i5 - „Exclusiv din China pentru China”

Comenzile brute ale Boeing de la începutul lunii ianuarie au crescut la 579 în iulie, sau 467 comenzi nete după consemnarea anulărilor și conversiilor și 659 comenzi nete după ajustările contabile.

În general, stocul comercial al Boeing a crescut de la 4.879 la 4.928. Rivalul Airbus a înregistrat 1.140 de comenzi brute, sau 1.101 după anulări, până la sfârșitul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
airbus
737