Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi deschis probabil până în martie. La inspecția în teren au fost descoperite neconformități

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi deschis probabil până în martie. La inspecția în teren au fost descoperite neconformități
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2018

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda, tronson de aproximativ 12 kilometri care leagă municipiul Aiud și Decea, va fi deschis cel mai probabil până în martie după ce o comisie de inspecție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a descoperit anumite neconformități și că nu sunt întrunite elementele pentru siguranța rutieră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O comisie a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inspectat, marți, lotul 3, al Autostrăzii Sebeș – Turda, constatând mai multe neconformități precum exces de bitum sau probleme legate de aderența asfaltului, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu, a declarat jurnaliștilor la finalul inspecției că nu sunt întrunite elementele pentru siguranța rutieră.

„Eu zic că până în maxim luna martie, ca să dau, așa, un termen realist, se va putea circula, dar în condițiile în care constructorul va înțelege că nu se mai face rabat de la calitate în România. Nu cerem alt tip de calitate decât cel care se practică în țările europene”, a spus Șerbănescu.

Air France și KLM reduc cu până la 40% prețul biletelor de avion spre Asia, America, Africa și Caraibe CITEȘTE ȘI Air France și KLM reduc cu până la 40% prețul biletelor de avion spre Asia, America, Africa și Caraibe

Potrivit acestuia comisia de inspecție a constata neconformități pe lotul de autostradă, unele dintre acestea dfiind constatate și în noiembrie 2017.

„Vom vedea și ce spun și celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi (marți – n.r.) în inspecție, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranța rutieră și a treia echipă, noi, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte ați văzut, există aceste neconformități. Se va întruni comisia va studia inclusiv documentele și, în funcție de ce se va stabili, se va decide dacă se acordă sau nu recepția", a afirmat Alin Șerbănescu.

El a adăugat că neconformitățile sunt legate de exces de bitum, probleme legate de rugozitate, respectiv aderența în sine a asfaltului, și de elemente de planeitate executate neconform, care ar putea crea probleme circulației.

„Nu ne antepronunțăm, dar elementele pentru siguranța rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce privește partea de drum", a conchis Șerbănescu.

El a ținut să precizeze că verdictul final privind recepția ar urma să fie datr de comisie după ce vor fi analizate toate datele inspecției de marți.

Cele două aeroporturi ale Capitalei au înregistrat anul trecut un trafic record de 12,84 milioane pasageri, cu aproape 17% în creștere CITEȘTE ȘI Cele două aeroporturi ale Capitalei au înregistrat anul trecut un trafic record de 12,84 milioane pasageri, cu aproape 17% în creștere

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș –Turda are aproximativ 12,5 kilometri, fiind între Aiud și Decea, însă în primă fază ar urma să fie deschiși doar 8,5, iar după deschiderea lotului 4 vor fi în total 27 de kilometri pe care se va putea circula pe cele două loturi.

Autostrada Sebeș – Turda are în total 70 de kilometri și ar fi trebuit finalizată în 2016. Lucrarea este împărțită pe patru loturi, dintre care 3 și 4 sunt cele mai avansate, iar pe 1 și 2 se înregistrează cele mai mari întârzieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
sebes turda