Lufthansa suspendă ruta Frankfurt - Iași din cauza numărului scăzut de pasageri

Lufthansa suspendă ruta Frankfurt - Iași din cauza numărului scăzut de pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2021

Compania Lufthansa anunță că suspendă cursa aeriană Frankfurt-Iași, începând cu 13 ianuarie, din cauza traficului redus de pasageri, în contextul pandemiei de Covid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conducerea Aeroportului Iași anunță că a primit o informare de la compania Lufthansa prin care se anunță suspendarea rutei Iași-Frankfurt, începând cu 13 ianuarie 2022, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

"Decizia a fost luată de companie, pe baza unor considerente comerciale. Cererea scăzută, în contextul pandemiei de COVID-19, este motivul principal pentru care operarea acestei rute se întrerupe de anul viitor. Situația de față nu e singulară, ci se regăsește peste tot în lume, unde multe companii aeriene sunt nevoite să renunțe temporar la anumite destinații, din cauza restricțiilor de călătorie, pentru limitarea pierderilor financiare", se arată într-un comunicat al Aeroportului din Iași, scrie News.ro

Lufthansa va informa pasagerii care și-au făcut rezervări pe ruta Iași-Frankfurt pentru perioada următoare, despre posibilitatea reprogramării călătoriilor pe alte zboruri sau pe alte aeroporturi din țară. De asemenea, pasagerii vor putea opta pentru o reprogramare gratuită a călătoriei sau pentru rambursarea integrală a biletelor neutilizate.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Primul zbor din Iași spre aeroportul din Frankfurt a fost pe 2 iulie 2021, ruta nou înființată având câte patru frecvențe săptămânale, pe care compania le-a menținut pe toată durata operării.

Aeroportul Iași susține că se află într-un dialog permanent cu reprezentanții Lufthansa și că va depune eforturi pentru ca această destinație să revină în programul de zbor.

"Există perspective de reluare a rutei spre Frankfurt, din vara anului viitor, în vederea continuării colaborării cu operatorul german", precizează conducerea aeroportului ieșean. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
frankfurt - iași