Marca exclusivistă de automobile sport Ferrari nu se gândește deocamdată la un automobil electric. "O vom face însă, dacă va fi necesar"

Marca exclusivistă de automobile sport Ferrari nu se gândește deocamdată la un automobil electric. "O vom face însă, dacă va fi necesar"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 apr 2018

Sergio Marchionne, CEO-ul Ferrari și al FCA,, afirmă că, în viitorul apropiat, Ferrari nu are în plan să construiască un vehicul electric, dar că o va face dacă va fi necesar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca exclusivistă de automobile sport Ferrari nu va intra în grupul constructorilor care dezvoltă un vehicul electric, cel puțin nu până în 2022, când va fi prezentat noul plan de dezvoltare. Sergio Marchionne, șeful Ferrari, a declarat la adunarea generală a acționarilor că, în actualul ciclu de management, care se încheie în 2022, nu există nicio intenție de dezvoltare a unui vehicul complet electric, deși anterior spusese că „dacă există un super-car electric ce trebuie construit, Ferrari va fi primul”.

Potrivit lui Marchionne, un vehicul electric nu este relevant pentru companie în acest moment.

Ferrari este una dintre cele mai profitabile companii de automobile din lume, fiind desprinsă din Fiat în urmă cu doi ani, odată cu listarea sa la bursă. Ferrari urmează să lanseze anul viitor primul său model hibrid, care ar ajuta compania în lupta cu emisiile de noxe.

Marchionne a admis că va trebui să adauge mai multe modele hibrid în portofoliu, existând o dezbatere în cadrul companiei privind modelele care vor fi „electrificate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
masini electrice
sergio marchionne