Mărcile de lux britanice, Bentley, Aston Martin și McLaren, concediază mii de angajați

Mărcile de lux britanice, Bentley, Aston Martin și McLaren, concediază mii de angajați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 iun 2020

Bentley a anunțat că va concedia circa 1.000 de angajați, aproape un sfert din totalul salariaților, pentru a reduce cheltuielile și a recupera pierderile generate de epidemia de coronavirus. Și alte companii auto de lux din Marea Britanie, Aston Martin sau McLaren, au anunțat concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 1.000 de angajați de la Bentley vor pleca acasă, mai întâi pe bază de voluntariat și apoi, dacă este cazul, prin concedieri obligatorii, a anunțat compania printr-o scrisoare trimisă angajaților, semnată de CEO-ul Adrian Hallmark și publicată de presa britanică. El spune că „este un pas necesar pe care trebuie să-l luăm pentru a salva locurile de muncă ale vastei majorități a celor care rămân”. El mai spune că actuala criză COVID-19 nu este cauza acestor măsuri, dar a accelerat-o.

Decizia ar putea părea nefirească, dat fiind faptul că Bentley a înregistrat o creștere a vânzărilor în ultimele luni, singura din cadrul grupului VW, de altfel. Producătorul britanic de mașini de lux vine după un an 2019 de succes, în care a revenit pe profit, reușind în trimestrul 1 din 2020 să obțină vânzări record și un profit operațional de 56 de milioane de euro.

VIDEO & FOTO Noul BMW Serie 4 Coupe, prezentat în premieră CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul BMW Serie 4 Coupe, prezentat în premieră

Potrivit declarațiilor făcute de Adrian Hallmark pentru Automotive News, oprirea fabricii pe perioada epidemiei decoronavirus va genera o scădere de 25 - 30% a veniturilor în acest an. El a mai spus că a pierdut 88 milioane de lire pe lună, pe perioada opririi producției. În acest moment, uzina din Crewe lucrează la 50% din capacitate.

Bentley are 4.200 de angajați, din care 2.200 lucrează în uzina din Crewe, iar 1.500 lucrează de acasă, ceilalți fiind în șomaj tehnic, cu salariile plătite de stat.

Săptămâna aceasta au mai anunțat concedieri Aston Martin, pentru circa 500 de angajați, la scurt timp după anunțul schimbării CEO-ului companiei, și McLaren, care a avansat un număr de 1.200 de locuri de muncă desființate, dintr-un total de circa 4.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bentley
concedieri industria auto
mclaren
aston martin