Marea Britanie înregistrează cel mai sever declin al vânzărilor auto din 1943. Dacia a raportat o scădere de peste 38%

Marea Britanie înregistrează cel mai sever declin al vânzărilor auto din 1943. Dacia a raportat o scădere de peste 38%
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2021

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu aproape 30% anul trecut - cel mai sever declin anual din 1943 - ca efect al pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunțat miercuri Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În 2020, Dacia a vândut 18.918 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 38,88% față de 2019, când a înmatriculat 30.951 de unități, scrie Agerpres.

Tesla a extins lista orașelor din România în care urmează să deschidă Supercharger CITEȘTE ȘI Tesla a extins lista orașelor din România în care urmează să deschidă Supercharger

Doar 1,63 milioane de vehicule au fost înmatriculate în Marea Britanie în 2020, cele mai puține din 1992, arată datele SMMT.

"Am pierdut aproape 750.000 de unități în trei sau patru luni, care nu s-au recuperat niciodată", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

SMMT, care se așteaptă ca anul acesta să fie vândute sub două milioane de mașini noi, a cerut autorităților sprijin suplimentar pentru industria auto, inclusiv o posibilă schemă de subvenții.

În 2020, cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 185,9%, în timp ce livrările de vehicule diesel și pe benzină s-au redus cu 55% și, respectiv, 39%.

În topul celor mai bine vândute modele în 2020 se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus și Mercedes-Benz A-Class.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
vanzari
marea britanie