Marea Britanie pregătește planuri de suplimentare a transporturilor pentru aprovizionarea în cazul Brexitului fără acord

Marea Britanie pregătește planuri de suplimentare a transporturilor pentru aprovizionarea în cazul Brexitului fără acord
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2019

Guvernul britanic pregătește planuri de suplimentare a curselor charter de avioane și feriboturi, pentru a asigura aprovizionarea cu produse esențiale, cum ar fi medicamentele, în eventualitatea în care nu va reuși să încheie un acord comercial înainte de ieșirea țării din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful de Cabinet al premierului britanic Theresa May, David Lidington, a anunțat marți că Departamentul pentru Transporturi coordonează o abordare trans-guvernamentală pentru a se asigura că miniștrii au capacitatea de a menține aprovizionarea cu produse esențiale în cazul Brexitului fără acord, scrie News.ro.

Cu numai patru luni înainte de termenul la care Marea Britanie ar trebui să iasă din UE, riscul unui Brexit fără acord este în creștere, principalul candidat la postul de premier, Boris Johnson, afirmând că dorește ca Brexitul să aibă loc fără acord.

Primăria Capitalei anunță traseele autobuzelor care vor prelua călătorii liniei de tramvai 41 în iulie și august CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei anunță traseele autobuzelor care vor prelua călătorii liniei de tramvai 41 în iulie și august

”Garantarea aprovizionării cu bunuri esențiale, din ”categoria 1”, între care medicamente, produse medicale, medicamente veterinare și produse chimice, rămâne un element major al planului de rezervă al guvernului. Guvernul ia măsuri pentru a asigura capacitatea de transport al mărfurilor pentru aprovizionarea cu aceste bunuri, î eventualitatea unui scenariu fără acord”, a afirmat Lidington într-un comunicat.

Ministerul britanic al Transporturilor a fost ridiculizat la începutul acestui an după ce a înregistrat pierderi de până la 50 de miliarde de lire sterline (63 milioane dolari) pentru anularea unor contracte de suplimentare a curselor charter de feriboturi pentru aducerea de produse esențiale în eventualitatea unui Brexit fără acord.

Decizia de a încheia contractele a fost un motiv de stinghereală politică, după ce a reieșit că guvernul a atribuit un contract de 14 milioane de lire pentru feriboturi unei companii care nu deținea feriboturi și a publicat termeni și condiții pe site-ul său care erau ale unei companii de catering pentru mâncare.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
transporturi