Poziția Uber față de adoptarea OUG-ului care reglementează ridesharing-ul

Poziția Uber față de adoptarea OUG-ului care reglementează ridesharing-ul
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Platforma de ridesharing Uber a anunțat, miercuri, ca reacție la adoptarea OUG-ului care reglementează ridesharing-ul, că dorește să lucreze, în continuare, cu autoritățile și cu ceilalți furnizori de transport, inclusiv șoferii de taxi, pentru a reduce problemele de trafic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ordonanța de urgență care reglementează serviciile de ridesharing precum Uber, Bolt și Clever, a fost avizată, marți, de Guvern.

Miercuri, Uber a anunțat că acesta reprezintă un pas important pentru modernizarea serviciilor de transport în România, scrie News.ro.

Pepenii din piețe vor fi etichetați CITEȘTE ȘI Pepenii din piețe vor fi etichetați

”Este un pas important pentru modernizarea serviciilor de transport în România și o veste foarte bună pentru șoferii parteneri și pentru utilizatori, care au acum mai multe opțiuni - transport în comun, taxi sau servicii alternative. Apreciem dialogul avut atât cu Guvernul, cât și cu Parlamentul de-a lungul acestor luni. Fără deschiderea tuturor partidelor, această reglementare nu ar fi fost posibilă. Ne dorim să lucrăm cu autoritățile și cu ceilalți furnizori de transport, inclusiv șoferii de taxi, pentru a reduce problemele de trafic din marile orașe, cum ar fi aglomerația, poluarea sau lipsa parcărilor. În tot acest parcurs complicat, a contat foarte mult susținerea masivă din partea utilizatorilor. Petiția cu cele peste 400.000 de semnături adunate în doar 6 zile a arătat tuturor că românii sunt pro-inovație. Le mulțumim pentru sprijin. Angajamentul nostru este să #continuăm să le oferim un serviciu sigur și de calitate”, au declarat reprezentanții Uber România.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat, recent, Guvernului să retragă din dezbaterea publică proiectul de OUG privind transportul alternativ, pentru că ar încălca legislația și Constituția României. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
guvern