Mașinile Google Street View, vara aceasta pe drumurile din România

Mașinile Google Street View, vara aceasta pe drumurile din România
scris 18 iun 2018

Mașinile Google Street View se vor afla, din 25 iunie, timp de două luni, pe drumurile din România pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps. Focusul va fi pe fotografierea șoselelor și a drumurilor care leagă localitățile.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica și Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini de 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile, scrie News.ro.

Vânzările de SUV-uri compacte în Europa vor crește puternic; Dacia Duster - pe locul trei CITEȘTE ȘI Vânzările de SUV-uri compacte în Europa vor crește puternic; Dacia Duster - pe locul trei

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de kilometri de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal și fluviul Dunărea. 

De asemenea, în această perioadă se desfășoară preluarea de imagini Street View din Delta Dunării, proiect derulat în colaborare cu organizația World Wide Fund Romania. Mai mult, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
google street view