Mazda, premieră mondială cu un nou SUV compact, la Geneva

Mazda, premieră mondială cu un nou SUV compact, la Geneva
scris 6 feb 2019

Mazda lansează la Geneva un nou SUV, despre care spune că va avea un design Kodo mult mai matur, dar și noua generație de propulsie Skyactiv. Modelul ar putea fi a doua generație a lui CX-3, cel mai mic din portofoliul mărcii, deși anunțul oficial nu prezintă detalii în acest sens.

Mazda a anunțat că va prezenta la Geneva „un nou SUV compact”, o premieră mondială ce va aduce un design Kodo „mai matur” alături de noua generație a arhitecturii Skyactive, care include cele mai noi motoare Skyactive cu aprindere SPCCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition), o metodă de combustie care combină turațiile ridicate ale motorului pe benzină cu răspunsul superior al motorului diesel.

FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România

Marca japoneză va expune la Geneva și noua Mazda 3, care a debutat deja la Los Angeles, acesta fiind primul din noua generație de mașini a mărcii, primul cu tehnologia SPCCI, echipat de asemenea cu noul sistem hibrid M.

Mazda are în acest moment în gamă cinci SUV-uri, CX-3, CX-4, care se produce și se vinde doar în China, CX-5, CX-8 și CX-9. Toate sunt modele noi, cel mai vechi fiind CX-3, care a fost lansat în 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
cx-3
geneva
saloane auto
suv