Mazda România recheamă CX-5, 3 și 6, pentru o defecțiune a motorului. La nviel global, peste 260.000 de mașini au fost afectate

Mazda România recheamă CX-5, 3 și 6, pentru o defecțiune a motorului. La nviel global, peste 260.000 de mașini au fost afectate
scris 2 aug 2019

Defecțiuni posibile la inovatorul motor Skyactiv construit de Mazda au determinat lansarea unei campanii de rechemare în service, inclusiv în România, pentru intervenții la nivelul motorului.

Mazda Austria Gmbh, reprezentanța România, importatorul oficial al mărcii japoneze în țara noastră, a notificat ANPC despre rechemarea unui număr de 805 automobile Mazda, mai multe modele, echipate cu motorul pe benzină SKYACTIV cu dezactivarea cilindrilor. Este vorba despre modelele CX-5 produse între 20 iunie 2017 -  20 aprilie 2019, Mazda3 produse între 7 noiembrie 2018 - 13 mai 2019 și Mazda6 produsă între 26 martie 2018 - 22 aprilie 2019.

Potrivit descrierii oficiale, „la anumite modele de vehicule, softul calculatorului de control motor (PCM) ce controlează jocul la tacheții hidraulici ai supapelor poate funcționa necorespunzător în faza de trecere de la modul de funcționare cu cilindri dezactivați la modul cu cilindri activi. Drept rezultat este posibil ca un culbutor al supapei de aspirație să poată ieși din poziția de lucru și să atingă alte părți în mișcare, producând detonații, pierdere putere motor și/sau aprinderea în bord a indicatorului de eroare funcționare Motor (MIL). În cel mai rău caz se poate pierde puterea motorului în mers sau chiar oprirea acestuia fără a mai putea fi repornit, fapt ce poate conduce la riscul unui accident”.

Dacia Duster a primit un nou motor. Ce preț va avea în România CITEȘTE ȘI Dacia Duster a primit un nou motor. Ce preț va avea în România

Cu alte cuvinte, jocul tacheților poate genera blocarea motorului și oprirea acestuia chiar în mers. Șoferul va observa aprinderea luminilor care reprezintă o avarie la motor, în cazul în care defecțiunea se manifestă.

Reparația pe care o vor face mecanicii în service constă în rescrierea softului motorului și controlul jocului culbutorilor. Durata estimată este de 30 de minute.

La nivel global, problema motoarelor cu dezactivarea cilindrilor a condus la rechemarea a peste 260.000 de automobile

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
rechemare service
mazda cx-5
defectiuni mazda
mazda 6
mazda 3