Mercedes-Benz accelerează producția de vehicule electrice

Mercedes-Benz accelerează producția de vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2022

Mercedes-Benz se așteaptă ca până în a doua jumătate a deceniului să aibă fabrici care produc exclusiv vehicule electrice (EV), dar va evita să construiască uzine exclusiv pentru EV, și în schimb va păstra linii de producție flexibile, în linie cu cererea de pe piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto german previzionează că liniile sale de producție din fabrici vor trece integral la producerea exclusivă de vehicule electrice chiar mai rapid, a anunțat șeful de producție Joerg Burzer, într-un interviu acordat Reuters.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

"Construirea unei fabrici pentru mașini pe baterii necesită timp. Avem o altă abordare. Cu siguranță în următorii ani vom avea unele linii de producție exclusiv pentru vehicule electrice, vom vedea fabrici întregi axate pe EV, aceasta este tema pentru a doua jumătate a deceniului", a declarat Burzer.

Producătorul de mașini premium va lansa producția modelului EQE la Bremen mai târziu în acest an, ulterior urmând să fie produs la uzinele din Beijing și Tuscaloosa, scrie Agerpres.

Mercedes se bazează pe acest model, versiunea electrică a E-class, pentru a-și majora vânzările de vehicule electrice, după ce a renunțat la investițiile în motoarele cu combustie pentru platformele unde se produc doar mașini electrice.

"Cu EQE produs la Bremen și apoi la Beijing, venim pe un segment în care putem livra volume mult mai ridicate", a explicat Burzer.

În 2021, doar 2,3% din vânzările de mașini Mercedes-Benz au fost reprezentate de vehiculele electrice pe baterii, procentul urcând la 11% dacă sunt incluse hibridele plug-in, care au atât motor cu combustie, cât și o baterie.

Începând din 2025, vehiculele electrice și hibride ar urma să reprezinte 50% din vânzări.

Modelele existente sunt produse în fabrici unde se produc și vehicule alimentate cu motoare cu combustie, bateriile fiind transportate pe calea ferată de la uzina Sindelfingen către fabricile din Germania și Ungaria.

În viitor, asamblarea și producția bateriilor ar putea fi adusă mai aproape de fabricile auto, a declarat Burzer.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
vehicule electrice