Renault a schimbat directorul financiar chiar în ziua în care erau anunțate rezultatele pentru 2021

Renault a schimbat directorul financiar chiar în ziua în care erau anunțate rezultatele pentru 2021
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2022

Clotilde Delbos, CFO al Renault Group, a fost schimbată din funcție în ziua în care Renault Group anunța revenirea la profit, după doi ani de pierderi. Fosta directoare financiară se va ocupa exclusiv de noua divizie de mobilitate a grupului francez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Director financiar încă din vremea lui Carlos Ghosn, Clotilde Delbos a condus atât finanțele companiei, cât și banca RCI, din poziția de președinte, ea fiind desemnată și CEO interimar în momentul în care Thierry Bolore a fost demis din fruntea companiei peste noapte, fără niciun preaviz. În 2020, când a predat funcția de director general (CEO) al Renault Group lui Luca de Meo, Clotilde Delbos a fost menținută în funcția de Chief Financiar Officer, fiind unul dintre oamenii de bază care au contribuit la planul Renaulution al lui De Meo.

În ultimii doi ani, Clotilde Delbos a lucrat la strategia de restructurare a finanțelor constructorului francez, care a inclus și reducerea costurilor cu circa 2 miliarde de euro. La finalul lui 2021, Clotilde Delbos poate fi considerată unul dintre oamenii care au contribuit la succesul financiar al Renault, prin revenirea la profit, după doi ani de pierderi. În aceeași zi în care Luca de Meo și Clotilde Delbos prezentau presei și investitorilor bilanțul financiar al companiei, era anunțată schimbarea din funcție a lui Delbos și înlocuirea ei cu adjunctul CFO, Thierry Pieton. Acesta va devenit odată cu numirea ca CFO și membru al Consiliului de Administrație.

ULTIMA ORĂ Dacia va lansa al doilea model electric mult mai devreme CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia va lansa al doilea model electric mult mai devreme

Renault a transmis că Delbos va rămâne CEO al Mobilize, brandul de mobilitate al grupului, și va păstra și poziția de președinte al RCI Bank.

Clotilde Delbos are 55 de ani și lucrează în cadrul Renault din 2012, fiind pe rând controlor financiar, vicepreședinte, director general cu atribuții pe controlul financiar al Alianței Renault Nissan și apoi CFO. Anterior, ea a lucrat în cadrul Price Waterhouse.

Thierry Piéton are 51 de ani și a lucrat și el în Price Waterhouse, apoi în General Electric, ca CFO pe Europa. Din 2014, a devenit senior vicepreședinte și CFO al Nissan Europe. Din 2016, a devenit Controler financiar și senior vicepreședinte al Group Renault. Din 2020, a fost avansat ca CFO adjunct al Renault group, iar de la 1 ianuarie 2021, director financiar al mărcii Renault și membru al Comitetului de Management al grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
clotilde delbos
director financiar renault
thierry pieton
rezultate renault