Mercedes-Benz - amendă de 13 milioane de dolari pentru rechemări neefectuate sau neraportate a 1,4 milioane de mașini

Mercedes-Benz - amendă de 13 milioane de dolari pentru rechemări neefectuate sau neraportate a 1,4 milioane de mașini
scris 20 dec 2019

Mercedes-Benz a acceptat o înțelegere cu autoritățile americane pentru plata a 20 de milioane de dolari, amenzi pentru modul în care a manageriat rechemările automobilelor. Amenda vine după investigații care au durat aproape un an.

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz va plăti în SUA o amendă de 13 milioane de dolari și și-a asumat că alte 7 milioane de dolari vor suplimenta amenda dacă nu duc la îndeplinire condițiile înțelegerii cu autoritățile americane. Totul a plecat de la rechemările a 1,4 milioane de vehicule. NHTSA, autoritatea de transport din SUA, susține în concluziile investigației că Mercedes-Benz nu a notificat proprietarii într-un timp rezonabil în mai multe rechemări impuse, nu a depus toate rapoartele solicitate și nu a lansat cel puțin două rechemări într-o perioadă rezonabilă.

Declarația Mercedes-Benz SUA spune că „noi credem că nu am făcut nimic greșit în mod deliberat, dar din nefericire am ratat unele termene de informare a agenției despre măsurile pe care le-am luat în îndeplinirea cerințelor sale”, potrivit Automotive News. Compania a mai spus că „a agreat să rezolve problema într-un efort de a răspunde întrebărilor NHTSA și de a merge mai departe”.

Tesla ar putea reduce cu 20% prețul automobilelor produse în China CITEȘTE ȘI Tesla ar putea reduce cu 20% prețul automobilelor produse în China

Reprezentanții Mercedes și cei ai NHTSA se vor întâlni trimestrial pentru a discuta performanțele rechemărilor pentru ultimele 12 luni.  Mercedes spune că „dezvoltăm o procedură mai robustă pu privire la raportarea îngrijorărilor de neconcordanță”.

Cei de la agenția NHTSA au precizat că în aplicarea sancțiunii au luat în considerare investițiile pe care Mercedes-Benz le-a făcut în dezvoltarea și utilizarea uneltelor de management al rechemărilor automatizate, dar și angajările de personal suplimentar și pregătirea acestuia pentru această activitate. Îngrijorările agenției s-au ridicat asupra „revenirea și neanunțarea erorilor” în sistemul de date al constructorului în vederea livrării de informații către dispozitivele agenției de identificare a seriei vehiculelor, care permiteau proprietarilor de mașini să verifice dacă vehiculul său a fost rechemat în service.

 „Cerințele de raportare ale agenției ajută ca proprietarii să fie protejați și să le fie date informații importante despre cum vor fi reparate vehiculele la rechemare”, mai explică NHTSA. „Așteptăm ca producătorii să urmeze obligațiile legale față de agenție și față de clienți în derularea rechemărilor de siguranță”.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenda mercedes
rechemare mercedes