Mercedes-Benz anunță rezultate peste așteptări pentru 2021

Mercedes-Benz anunță rezultate peste așteptări pentru 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2022

Constructorul auto german Mercedes-Benz AG a raportat rezultate preliminare peste așteptări pentru anul 2021, după ce creșterea prețului vehiculelor a permis companiei să depășească criza globală de cipuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma cunoscută anterior sub numele Daimler a precizat că divizia sa Mercedes-Benz Cars and Vans a încheiat anul 2021 cu un profit operațional ajustat de 14 miliarde de euro și o rentabilitate a vânzărilor de aproximativ 12,7%, depășind estimările companiei privind un rezultat în intervalul 10%-12%, scrie Agerpres.

DECIZIE Abonament integrat suprafață STB-metrou-feroviar introdus. Cât vor costa cursele CITEȘTE ȘI DECIZIE Abonament integrat suprafață STB-metrou-feroviar introdus. Cât vor costa cursele

"Politica solidă de prețuri, un bun mix de produs și performanțele favorabile ale automobilelor folosite" a stimulat profitabilitatea, subliniază constructorul german, chiar dacă criza semiconductorilor a limitat numărul de vehicule pe care Mercedes a putut să le producă.

În 2021, vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 5%, până la 2,05 milioane de vehicule, pierzând pentru prima dată în ultimii cinci ani titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium în fața rivalilor de la BMW. De asemenea, în luna decembrie a anului trecut Mercedes-Benz s-a separat de divizia sa de vehicule comerciale, Daimler Truck.

Directorul general de la Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, a spus în repetate rânduri că obiectivul constructorului auto este mai degrabă creșterea profitabilității decât concentrarea exclusivă pe numărul de unități vândute.

Mercedes-Benz urmează să dea publicității rezultatele anuale complete pe data de 24 februarie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
masini