Mercedes-Benz: Întreruperea legăturilor economice cu China este de neconceput

Mercedes-Benz: Întreruperea legăturilor economice cu China este de neconceput
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2023

Întreruperea legăturilor economice cu China este nerealistă, a declarat directorul general al producătorului de mașini de lux Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, pentru cotidianul Bild am Sonntag, și a spus că încercarea de a face acest lucru ar expune cea mai mare parte a industriei germane la un nivel de risc ridicat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Europa încearcă să-și reducă dependența de China, deoarece perturbarea provocată de pandemie și criza din Ucraina au evidențiat pericolele dependenței de furnizorii dominanți și fragilitatea lanțurilor de aprovizionare, scrie News.ro.

Probleme pe Podul de la Brăila: Asfaltul proaspăt turnat s-a fisurat și trebuie refăcut CITEȘTE ȘI Probleme pe Podul de la Brăila: Asfaltul proaspăt turnat s-a fisurat și trebuie refăcut

Dar Ola Kaellenius a spus că decuplarea de China, a doua cea mai mare economie din lume, este ”de neconceput pentru aproape toată industria germană”.

”Principalii jucători din economia globală, Europa, SUA și China, sunt atât de strâns întrepătrunși încât decuplarea de China nu are sens”, a spus el.

Producătorii de mașini germani depind de piața auto chineză, cea mai mare din lume, iar cei mai mari doi acționari ai Mercedes-Benz sunt Beijing Automotive Group și președintele Geely Li Shufu.

China a generat 18% din venituri și 37% din vânzările de mașini ale Mercedes-Benz în 2022, iar Kaellenius anticipează că vor urma mai multe.

"Cifrele noastre de vânzări în China sunt în creștere și sunt destul de optimist că vom crește și în acest an. În anii corona, chinezii mai bogați în special au făcut economii extraordinare. Această putere de cumpărare ar trebui să ne avantajeze", a spus Kaellenius.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
china