Mercedes-Benz pregătește eliminarea unor modele, motorizări și platforme, pentru a-și reduce costurile

Mercedes-Benz pregătește eliminarea unor modele, motorizări și platforme, pentru a-și reduce costurile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mar 2020

Mercedes-Benz va renunța nu doar la pickup-ul X Class, ci la multe alte modele, configurații sau motorizări, pentru a face rost de bani pentru electrificare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Mercedes au anunțat că vor revizui întreaga gamă de automobile, în cadrul procesului de reducere a costurilor. Eliminarea pickup-ului X Class este doar un prim pas în acest sens, modelul fabricat pe platforma Nissan Navara, în aceeași uzină a japonezilor urmând să fie scos din ofertă în luna mai. Markus Schafer, membru al consiliului de administrație al Daimler a declarat că vor fi eliminate familii întregi de motoare dar și platforme utilizate în prezent, cu scopul de a îmbunătăți portofoliul. „Vom avea mai puține platforme în viitor”, a spus Schafer în cadrul unei conferințe de presă. Vor fi eliminate motorizări inclusiv din cauza introducerii normelor de emisii Euro 7. „Bineînțeles, motoarele în patru cilindri vor avea mai multe șanse să treacă, decât cele V12”.

FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion CITEȘTE ȘI FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion

Printre modelele despre care se știe că vor dispărea se numără versiunile cabrio și coupe ale limuzinei S Class, de asemenea, este luat în discuție B Class, însă Mercedes nu a confirmat oficial niciun model, cu excepția lui X Class.

Daimler a început un amplu proces de restructurare, după ce și-a instalat un nou CEO, Ola Kalenius, fiind anunțate reduceri de personal, inclusiv din zona de management. Situația financiară a companiei nu este una strălucită, anul 2019 încheindu-se cu o scădere drastică a profitului, în pofida unor vânzări bune, peste cel din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eliminare modele
pickup x class
daimler reducere costuri