Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile, în perspectiva trecerii la vehiculele electrice

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile, în perspectiva trecerii la vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2023

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani, în timp ce producătorul auto german se pregătește să treacă la vehicule electrice și să reducă emisiile poluante, a informat revista Automobilwoche, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe parcursul ciclului de viață al vehiculelor, până la sfârșitul acestui deceniu, față de 2020, și vrea să ajungă la un acord cu privire la termenul 2035 pentru a pune capăt vânzărilor de mașini cu combustibili fosili, scrie News.ro

CONFIRMARE ASF va propune plafonarea tarifelor pentru polițele RCA la nivelul din martie 2022. Scutire de taxă pentru asiguratori CITEȘTE ȘI CONFIRMARE ASF va propune plafonarea tarifelor pentru polițele RCA la nivelul din martie 2022. Scutire de taxă pentru asiguratori

Mercedes a spus că va fi gata să își electrifice gama de vehicule până la sfârșitul acestui deceniu, acolo unde condițiile pieței permit acest lucru.

Investim o sumă de milioane formată din trei cifre per fabrică, pentru început”, a declarat directorul de producție Joerg Burzer, adăugând că aceste investiții vor fi la fabricile din Beijing, Rastatt, în Germania, și Kecskemet, în Ungaria.

Producătorul auto va începe lucrările la uzina Rastatt în următoarele luni și va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024.

Numărul de modele produse acolo va fi redus de la șapte la patru, a spus Burzer. În plus, Mercedes va investi câteva miliarde de dolari în modernizarea sistemelor de vopsire de la fabricile sale din Sindelfingen, Bremen și Rastatt din Germania.

Modernizarea urmărește reducerea consumului de energie și apă, precum și dependența sistemului de vopsire de gazele naturale, spre deosebire de energia fără emisii de carbon.

De asemenea, Mercedes ia în considerare extinderea fabricii din Tuscaloosa, SUA, unde poate beneficia de subvenții guvernamentale în temeiul Legii de reducere a inflației de anul trecut, a spus Automobilwoche.

Burzer a spus că Mercedes este pregătită să răspundă oricăror schimbări ulterioare ale cadrului de reglementare.

”Condițiile-cadru la nivel mondial se schimbă din nou și din nou, am putea fi nevoiți să reacționăm la asta”, a spus Burzer.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
investitii