Baidu și Pony.ai au obținut aprobare să ofere servicii de transport cu vehicule fără șoferi în capitala chineză Beijing

Baidu și Pony.ai au obținut aprobare să ofere servicii de transport cu vehicule fără șoferi în capitala chineză Beijing
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2023

Companiile Baidu și Pony.ai au obținut fiecare aprobare pentru a oferi servicii de transport cu vehicule autonome, fără șoferi, în capitala chineză Beijing. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Serviciul Apollo al Baidu va desfășura 10 vehicule complet autonome într-un parc tehnologic dezvoltat de guvernul de la Beijing, a declarat gigantul chinez care oferă servicii de transport la cerere, într-un comunicat citat de News.ro.

Autorizația marchează un pas înainte față de luna decembrie, când Baidu a spus că i s-a acordat o licență pentru a testa serviciul.

Banca centrală a Chinei: Prăbușirea Silicon Valley Bank arată impactul majorării rapide a dobânzilor CITEȘTE ȘI Banca centrală a Chinei: Prăbușirea Silicon Valley Bank arată impactul majorării rapide a dobânzilor

Baidu va opera acum servicii de robotaxiuri fără șofer în trei orașe chineze, inclusiv Wuhan și Chongqing.

Vehiculele nu vor avea oameni pe scaunul de conducere și nici operatori de siguranță.

Baidu, cu sediul central la Beijing, care generează majoritatea veniturilor din motorul său de căutare pe internet, s-a concentrat pe tehnologiile de conducere autonomă în ultimii cinci ani, deoarece caută să se diversifice.

Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale în urma sancțiunilor comerciale impuse de SUA CITEȘTE ȘI Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale în urma sancțiunilor comerciale impuse de SUA

Pony.ai, susținută de Toyota Motor, a declarat într-un comunicat separat că a primit la rândul său o astfel de autorizație din partea orașului Beijing.

Compania operează deja un serviciu de robotaxiuri în orașul Gaungzhou din sudul Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
pony.ai
transport
șofer
autonom
vehicul
beijing