Metrorex a atribuit un contract de 8,6 milioane euro grupului german Siemens, pentru sistemul de siguranță a traficului

Metrorex a atribuit un contract de 8,6 milioane euro grupului german Siemens, pentru sistemul de siguranță a traficului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2017

Filiala din Spania a companiei germane Siemens Rail Automation a câștigat un contract de 38,7 milioane lei (8,6 milioane euro), cu TVA, cu firma care administrează rețeaua de metrou a Bucureștiului, de furnizare a sistemului de siguranță a traficului pentru tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străulești, din Magistrala 4 de metrou, potrivit unui anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Metrorex a anunțat, în luna decembrie a anului trecut, că stațiile de metrou Laminorului și Străulești, aferente secțiunii Parc Bazilescu - Străulești din Magistrala 4 de metrou, în lungime de 2,1 kilometri, ar putea fi date în folosință în primul trimestru din 2017, scrie News.ro.

Filiala companiei germane, care a câștigat contractul, are sediul în localitatea spaniolă Tres Cantos, potrivit anunțului publicat pe SEAP.

Metrorex a ales procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru că ”lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, se arată în anunț.

Siemens trebuie să livreze un „sistem de siguranță și automatizare a traficului” pentru secțiunea Parc Bazilescu - Străulești.

LISTA persoanelor care ar scăpa de închisoare dacă ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt aprobate CITEȘTE ȘI LISTA persoanelor care ar scăpa de închisoare dacă ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt aprobate

Pachetul include sisteme de monitorizare a trenurilor, sisteme informatice, servicii de instalare de echipament și de dezvoltare de software pentru controlul traficului feroviar. Compania poate subcontracta 25% din contract.

Ministerul Transporturilor a anunțat încă din luna iunie a anului trecut că vrea să accelereze lucrările la Magistrala 4 pe tronsonul Parc Bazilescu-Străulești, care avea inițial termenul de punere în funcțiune în 2016, și la Magistrala 5, pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate, cu termen de punere în funcțiune în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
siemens