Ryanair ar putea renunța la zborurile din Marea Britanie post-Brexit

Ryanair ar putea renunța la zborurile din Marea Britanie post-Brexit
scris 18 ian 2017

Ryanair ar putea renunța la zborurile din Marea Britanie după ieșirea țării din Uniunea Europeană, mutarea fiind preferabilă demersurilor pentru obținerea autorizațiilor în vederea continuării operațiunilor pe această piață post-Brexit, potrivit directorului financiar al companiei irlandeze low-cost, Neil Sorahan.

Cel mai mare operator aerian din Europa în funcție de numărul de pasageri transportați în 2016 nu are foarte multe curse din și înspre Marea Britanie, astfel că ar fi mai ușor să renunțe la ele decât să încerce să obțină permisul pentru continuarea operațiunilor, a spus Sorahan miercuri, citat de Bloomberg.

Și constructorul francez de avioane Airbus s-a arătat îngrijorat de efectele unui Brexit "dur" asupra operațiunilor companiei din Marea Britanie, unde deține o fabrică de aripi de avioane, scrie Reuters.

Airbus ar putea testa un prototip de mașină zburătoare până la finele anului CITEȘTE ȘI Airbus ar putea testa un prototip de mașină zburătoare până la finele anului

"Privim cu mare atenție și chiar cu îngrijorare ceea ce se spune despre un Brexit dur", a spus vice-președintele Airbus pentru afaceri internaționale în cadrul unei audieri în parlamentul francez, cu referire la discursul premierului britanic Theresa May de marți.

May a anunțat ieri că Marea Britanie va ieși de pe piața unică și din uniunea vamală, însă va încerca să obțină un acord comercial favorabil cu statele UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
airbus
marea britanie
brexit
zboruri