Metrorex vrea să cumpere 150 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului prin ușile batante

Metrorex vrea să cumpere 150 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului prin ușile batante
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 feb 2016

Metrorex va organiza, în a doua parte a lunii martie, o licitație pentru cumpărarea unui număr de 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup, valoare estimată a contractului ridicându-se la 36,5 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu o durată de patru ani, contractul va fi finanțat din subvenție de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale transportatorului.

Mai mult de jumătate din cantitate vor fi cartele magnetice de două călătorii, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călătorii – 18,7 milioane de bucăți, carduri contactless – 49 milioane de bucăți și carduri contactless reîncărcabile – 1,8 milioane de bucăți.

“Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest caz avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel încât se vor achiziționa carduri contactless (reîncârcabile și de unică folosință), înainte de punerea în funcțiune a sistemului de taxare modernizat, atât pentru teste, cât și pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul călător. Cardurile contactelss se vor utiliza în cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB și posibil alți operatori de transport, iar acestea trebuie să fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

UTI și alte două companii vor pune uși batante la metrou, contract estimat la 186 mil. lei CITEȘTE ȘI UTI și alte două companii vor pune uși batante la metrou, contract estimat la 186 mil. lei

Profit.ro a anunțat, în exclusivitate, la mijlocul lunii decembrie 2015, că Metrorex a atribuit asocierii formate din TIAB, UTI Grup și Logic IT Consult contractul prin care accesul călătorilor la metrou se va face prin porți batante, dotate cu aparate de citire a cardurilor contactless, dar și a actualelor cartele magnetice, turnicheții de trecere urmând să fie înlocuiți pe parcursul acestui an.

“În data de 08.12.2015, Metrorex a încheiat contractul de execuție lucrări cu ofertantul declarat câștigător, respectiv asocierea TIAB - UTI Grup - Logic IT Consult”, se arăta într-un răspuns al companiei de transport, remis la solicitarea Profit.ro.

Subcontractanții asocierii sunt Somet și Prodata Mobility Systems NV Belgia.

Estimat la 149,99 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru 149,7 milioane de lei, fără TVA, conform datelor operatorului de transport.

Metrorex înregistrează zilnic o medie cuprinsă între 600.000 și 700.000 de călători.

Cu peste 4.000 de angajați, Metrorex operează o rețea de 69,25 kilometri cale dublă, distribuiți pe patru linii magistrale și 51 de stații. A cincea magistrală se află în construcție și va lega Drumul Taberei (Râul Doamnei) de Eroilor, pe o lungime de 6,5 kilometri și 10 stații.

În 2014, încasările Metrorex au atins 569 milioane de lei, în creștere cu 8,2% față de anul precedent. Societatea a închis anul pe zero, de la pierderi de 64,5 milioane de lei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
licitatie
cartele
carduri
acces
statii