Michael Lohscheller, fostul CEO al Opel, pleacă de la VinFast după numai 6 luni

Michael Lohscheller, fostul CEO al Opel, pleacă de la VinFast după numai 6 luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2021

Fostul CEO al mărcii Opel, Michael Lohscheller, cel care a reușit să redreseze marca germană după achiziția de către PSA Group de la General Motors, a părăsit compania vietnameză VinFast la doar șase luni de la instalarea sa ca CEO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Relația lui Michael Lohscheller cu acționarii companiei vietmaneze VinFast, care și-a propus o lansare globală, inclusiv în Europa, cu ajutorul unor investiții majore, s-a încheiat mult mai repede decât se aștepta oricine. Reprezentanții Vingroup au transmis că Lohscheller, unul dintre cei mai apreciați CEO din industria auto europeană, a demisionat, locul său fiind preluat de Le Thi Thu Thuy, cea care ocupa poziția de vicepreședintă a grupului vietnamez.

Anunțul companiei precizează că motivul plecării lui Lohscheller este unul personal, acesta urmând să se întoarcă în Europa, potrivit Automotive News.

Michael Lohscheller a plecat din Stellantis în luna iulie, chiar în momentul lansării modelului Opel Astra, moment care marca trecerea celebrului model la noua platformă a grupului dar și revenirea acestui model la uzina din Germania. El a anunțat la acel moment că va prelua conducerea executivă a VinFast, divizia auto a grupului Vingroup, unul dintre cele mai mari holdinguri industriale vietnameze. Planurile companiei vizau transformarea VinFast într-un jucător global pe segmentul mașinilor electrice, inclusiv prin ocuparea unei poziții importante în Europa.

Lohscheller preluase postul de CEO al Opel imediat după achiziția mărcii de către PSA Group de la GM. Anterior, el fusese CFO al Opel. Trecerea Opel la profit, după zeci de ani de pierderi, în era General Motors, a fost o performanță atribuită în egală măsură lui Lohsscheller, alături de CEO-ul PSA (actualmente Stellantis), Carlos Tavares.

Lohscheller s-a mutat în Vietnam după numirea sa ca CEO al VinFast, pentru a conduce activitățile curente ale companiei pe piața locală, dar și pe piețele din SUA, Canada, și Europa. În locul său, Stellantis l-a numit la conducerea Opel pe Uwe Hochgeschurtz, fost șef al Renault Germania și Austria.

Toyota se pregătește de finalul crizei de semiconductori și începe recuperarea declinului din ultimele luni CITEȘTE ȘI Toyota se pregătește de finalul crizei de semiconductori și începe recuperarea declinului din ultimele luni

Vingroup este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Vitenam, cu afaceri în tehnologie, industrie și servicii. VinFast este o subsidiară a Vingroup specializată în producția de autovehicule premium, fiind totodată primul brand vietnamez care iese pe piețe externe. VinFast s-a lansat în 2017 și are unul dintre cele mai moderne centre de producție din Asia de Sud-Est. Produce scutere și autobuze, dar pregătește lansarea a trei SUV-uri electrice, din clasele C, D și E. Lansarea este prevăzută pentru 2021 și 2022, pentru piețele din Vietnam, America de Nord și Europa.

VinFast a prezentat deja la începutul acestui an primele sale autoturisme electrice, echipate inclusiv cu tehnologie de conducere autonomă. Mașinile au lungimi cuprinse între 4,30 și 5,12 metri, propulsie exclusiv electrică, cu două motoare și autonomii de până la 550 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
michael lohscheller
vinfast
vingroup
opel
stellantis