Michelin și Nokian Tyres se retrag din Rusia

Michelin și Nokian Tyres se retrag din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2022

Michelin intenționează să predea activitățile sale rusești unei noi entități aflate sub conducere locală, până la sfârșitul anului, iar compania concurentă Nokian Tyres a anunțat că va părăsi Rusia, aceștia fiind primii producători de anvelope occidentali care renunță să mai facă afaceri în această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania franceză, între ai cărei rivali occidentali în Rusia se află Pirelli, din Italia, și Continental, din Germania, a declarat că a devenit imposibilă reluarea producției din cauza problemelor lanțului de aprovizionare, legate de sancțiunile împotriva Moscovei, scrie News.ro.

Ford Puma a depășit în premieră Dacia Sandero în vânzări. Modelul de la Mioveni a ieșit din Top 10 CITEȘTE ȘI Ford Puma a depășit în premieră Dacia Sandero în vânzări. Modelul de la Mioveni a ieșit din Top 10

Companiile străine care doresc să părăsească Rusia din cauza războiului din Ucraina se confruntă, de asemenea, cu perspectiva adoptării unei noi legi, în săptămânile următoare, care va permite Moscovei să sechestreze bunurile și să impună sancțiuni penale. Acest lucru a încurajat unele companii să-și accelereze plecarea.

Diageo, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din lume, producătorul finlandez de lifturi Kone  și producătorul finlandez de mașini forestiere Ponsse au anunțat, de asemenea că intenționează să părăsească Rusia.

Michelin, primul producător occidental de anvelope care a intrat în Rusia, în 2004, și-a suspendat activitățile de producție acolo la mijlocul lunii martie, din cauza dificultăților din lanțul de aprovizionare după invadarea Ucrainei și sancțiunile care au rezultat împotriva Moscovei.

”Este imposibil din punct de vedere tehnic să se reia producția, în special din cauza problemelor de aprovizionare, pe fondul unui context de incertitudine generală”, a spus Michelin, care produce anvelope pentru mașini, avioane și camioane.

Mai târziu în cursul zilei, Nokian a anunțat planuri pentru ”o ieșire controlată” din Rusia, unde se află cea mai mare fabrică a sa de producție.

Compania a declarat că va evalua diferite opțiuni și va suporta deprecieri de aproximativ 300 de milioane de euro în al doilea trimestru. Nu a dat mai multe detalii. Are peste 1.600 de angajați acolo.

Industria anvelopelor a fost puternic lovită de sancțiunile occidentale asupra Rusiei, care au întrerupt aprovizionarea cu materii prime critice și au închis fabricile care furnizează clienții din afara Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
micheli
nokian tyres
rusia