MINI a început producția primului Countryman electric

MINI a început producția primului Countryman electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 apr 2024

Brandul britanic Mini, deținut de BMW Group, a început producția unui nou model electric, în uzina din Leipzig, acolo unde va împărți liniile de fabricație cu modele ale mărcii BMW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Noua generație Mini Countryman, lansată anul trecut, a primit acum și o versiune electrică, produsă în fabrica din Leipzig, aceeași care a asamblat modelul i3. Uzina a dat startul producției noului model și pregătește stocurile pentru a fi distribuite dealerilor din toată Europa.

VIDEO ANUNȚ - Când va fi gata centura Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Când va fi gata centura Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare

Mini Countryman Electric completează familia acestui model, care oferă propulsii pe benzină din 2023 și reprezintă, după cum spune compania, un pas major în tranziția mărcii către electrificarea completă până în 2030. Countryman Electric va avea două variante de propulsie, Countryman E și Countryman SE ALL4, mai puternic și cu tracțiune integrală.

În Leipzig a fost produs primul automobil electric al BMW, modelul i3, care între timp a fost scos din gamă. Tot în această fabrică sunt produse modelele Seria 1, Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Coupe. Pentru a ajunge la o capacitate de până la 350.000 de unități pe an, uzina a fost modernizată continuu din 2018. „Automobilele și componentele noastre sunt foarte solicitate. În ultimii ani, BMW Group a investit aproximativ 1,6 miliarde de euro în locația de la Leipzig pentru a produce automobile și componente electrice suplimentare, iar acum creștem și volumul de automobile", a declarat Petra Peterhänsel, directorul fabricii.

VIDEO BYD a prezentat SUV-ul hibrid care poate să plutească CITEȘTE ȘI VIDEO BYD a prezentat SUV-ul hibrid care poate să plutească

Producția Countryman va crește pe parcursul anului 2024 la aproape 500 de unități pe zi, pe lângă cele aproximativ 800 de automobile BMW. Sistemul de producție flexibil permite la nevoie adaptarea producției în funcție de cerere, ceea ce înseamnă că dacă cererea de automobile electrice crește, fabrica le poate produce.

Până la sfârșitul anului 2024, uzina din Leipzig va avea aproximativ 7.000 de angajați și va avea, schimburi de noapte pentru prima dată, în zona de asamblare, începând din septembrie 2024, ceea ce înseamnă că automobilele vor fi produse non-stop în trei schimburi.

„Uzina din Leipzig a fost pusă în funcțiune pentru prima dată în 2005, cu aproximativ 2.600 de angajați în producție. 19 ani mai târziu sunt peste 7.000. De-a lungul anilor, uzina a crescut constant și considerabil. Începutul schimburilor de noapte în asamblare reprezintă o altă etapă importantă în povestea de succes a fabricii noastre și este o dovadă clară a încrederii companiei noastre în locația noastră de aici, din Leipzig", a explicat președintele Sindicatului, Jens Köhler.

ULTIMA ORĂ Dacia Spring s-a prăbușit pe cea mai mare piață a sa. Dacia, depășită de rivali CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Spring s-a prăbușit pe cea mai mare piață a sa. Dacia, depășită de rivali

Odată cu lansarea în producție a modelului MINI Countryman Electric, toate cele trei etape ale procesului de producție a bateriilor de înaltă tensiune Gen 5 sunt prezente la uzina BMW Group din Leipzig: acoperirea celulelor, producția de module și asamblarea bateriilor.

De asemenea, fabrica va produce și componente de sisteme de propulsie electrice pentru BMW iX1, BMW iX2, BMW i4, BMW i5 și BMW iX fabricate în alte unități ale BMW Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini countryman
productie bmw
mini electric