MINI, gata să anunțe trecerea la propulsia exclusiv electrică

MINI, gata să anunțe trecerea la propulsia exclusiv electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 mar 2021

Marca britanică MINI, deținută de BMW Group, urmează să anunțe că și-a stabilit data la care va elimina din oferta sa automobilele cu motoare pe benzină sau diesel. Informațiile sunt neoficiale, deocamdată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

MINI urmează să se alăture primei serii de mărci auto care au anunțat care va fi data la care vor produce și vor vinde exclusi mașini cu motoare electrice. După Volvo, Jaguar și Bentley, MINI vrea să-și fixeze ca dată anul 2030, potrivit unor informații publicate de Automotive News, având ca sursă informații din interiorul companiei BMW. Anunțul va fi făcut săptămâna aceasta de CEO-ul constructorului german, Oliver Zipse, în cadrul raportului anual.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

MINI are în acest moment un singur model electric, derivat din MINI Cooper, denumit MINI Electric. În următorii 10 ani, toate celelalte modele din gamă vor trece la propulsia electrică, potrivit planului. Mai mult, peste 5 ani ar urma să fie lansat ultimul model cu propulsie pe benzină. În 2027, arată sursele citate, MINI și-a propus ca jumătate din vânzările sale să fie acoeprite de motorizările electrice.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Europea se află în plină tranziție către propulsia exclusiv electrică, inclusiv Dacia, marca cea mai accesibilă din punct de vedere al prețurilor, fiind gata să deschidă comenzile pentru micul Spring, cel mai ieftin automobil eelctric de pe continent, cu prețuri ce încep de la 16.800 de euro, prețuri ce pot fi reduse cu ajutorul subvenției din Rabla Plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini
masini electrice
bmw group
motoare electrice