Ministerul Economiei mută la Romaero

Ministerul Economiei mută la Romaero
scris 18 oct 2020

În calitate de acționar majoritar, Ministerul Economiei vrea să suplimenteze capitalul social al Romaero.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a cerut Romaero, companie de stat specializată în producție, servicii și cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo, ca în Adunarea Generală a Acționarilor din 30 octombrie să aprobe majorarea capitalului social al companiei cu maximum 7,65 milioane lei, până la 25 de milioane de lei.

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea de zi este: ”Aprobarea majorării capitalului social al Romaero, cu valoarea investiției finanțate în anul 2019 de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, într-o singură etapă, fără primă de emisiune, prin subscrierea în cadrul unei oferte publice cu acordarea dreptului de preferință pentru acționarii înscriși în Depozitarul Central la data de înregistrare, cu o sumă de până la 7.651.137 lei, de la nivelul actual al capitalului social de 17.368.942 lei până la nivelul maxim de 25.020.080 lei, fiind justificată de obligația Romaero de a respecta prevederile art. 13 din Legea nr. 232/2016”, arată convocatorul publicat pe site-ul Bursei de Valori București și preluat de News.ro.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric

Articolul 13 din Legea nr. 232/2016 face referire la sursele de finanțare pentru realizarea investițiilor în industria națională de apărare. Majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 3,06 milioane acțiuni noi, fiecare având o valoare nominală de 2,5 lei/acțiune. ”Subscrierea se poate face de către acționari, atât în numerar cât și prin conversia în acțiuni a oricărei creanțe certe, lichide și exigibile deținute față de societatea Romaero de către acționarii existenți, înregistrați în Registrul acționarilor societății”, mai arată documentul.
Compania estimează pierderi de 34,4 milioane lei în acest an și venituri totale de 148,75 milioane lei.

Romaero a avut anul trecut pierderi de 51,36 milioane lei, la venituri totale de 127,55 milioane lei. Compania și-a planificat pentru acest an cheltuieli totale de 183,16 milioane lei și cheltuieli cu investițiile de 43,85 milioane lei. Romaero are o capitalizare de 220,93 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
romaero