Ministerul Transporturilor a aprobat finanțarea pentru 3 secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești

Ministerul Transporturilor a aprobat finanțarea pentru 3 secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2019

Ministerul Transporturilor a anunțat, sâmbătă, că a aprobat cererea de finanțare pentru Autostrada Sibiu – Pitești pentru secțiunile 1, 4 si 5, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 1,334 miliarde euro. Finanțarea nerambursabilă alocată în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 mai trebuie aprobată și de către Comisia Europeană. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Ministerul a aprobat cererea de finanțare pentru proiectul „Construcția autostrăzii Sibiu - Pitești Secțiunile 1, 4 si 5”, depus de CNAIR în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și a fost transmis la Comisia Europeană, potrivit News.ro.

Proiectul are o lungime de 122,11 km, fiind divizat in 5 secțiuni ce traversează 3 județe: Sibiu, Vâlcea și Argeș.

VIDEO Dăncilă, în campanie, anunță de pe bicicletă ”primii kilometri de autostradă din Moldova” CITEȘTE ȘI VIDEO Dăncilă, în campanie, anunță de pe bicicletă ”primii kilometri de autostradă din Moldova”

Valoarea totală a proiectului este de 1,334 miliarde euro și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

85% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv 875,55 milioane euro, va fi asigurată din Fondul de Coeziune, iar restul de finanțare în valoare de 458,84 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat.

Perioada de implementare a proiectului este de 103 luni, începând cu data de 16 iunie 2015 și finalizându-se la data de 31 decembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
pitesti
autostrada
finantare
transporturi
minister
aprobare