Ministerul Transporturilor din Bulgaria anunță că BERD ar avea interes să investească în construirea unui al doilea pod între Ruse și Giurgiu

Ministerul Transporturilor din Bulgaria anunță că BERD ar avea interes să investească în construirea unui al doilea pod între Ruse și Giurgiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2023

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este interesată să investească în construirea unui al doilea pod între Ruse și Giurgiu, precum și în proiecte de infrastructură feroviară în Bulgaria, a reieșit la o întâlnire între ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Georgi Gvozdeykov, și reprezentantul BERD în Bulgaria, Anca Ionescu, relatează BTA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei doi oficiali au discutat despre oportunitățile de parteneriat pentru implementarea viitoarelor investiții în sectorul transporturilor, scrie Agerpres.

Albatechnics intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Albatechnics intră pe piața din România

„Construirea unui nou pod peste Dunăre este o problemă prioritară care trebuie rezolvată rapid, deoarece traficul de-a lungul acestei rute crește zilnic. Credem că Bulgaria și România, ca două țări ale familiei europene, ar trebui să lucreze împreună și în parteneriat cu Comisia Europeană pentru implementarea acestui proiect strategic”, a transmis ministrul bulgar al Transporturilor.

El a adăugat că orice sprijin care va ajuta la implementarea investițiilor în cadrul PNNR și a altor programe europene în sectorul transporturilor este important. „Avem instrumentele financiare necesare, ceea ce ne oferă oportunități mari pentru a ne atinge obiectivele, dar trebuie să accelerăm semnificativ activitatea de implementare a acestora”, a adăugat ministrul Georgi Gvozdeykov.

Până acum, BERD a investit peste 10 miliarde de leva în proiecte de transport în Bulgaria. Prioritatea sa este un al doilea pod peste Dunăre la Ruse-Giurgiu, care este din ce în ce mai important la nivel european, a spus Ionescu, adăugând că este pregătită pentru viitoare discuții privind construirea unui hub logistic maritim în portul Varna-Vest. În ceea ce privește transportul verde, BERD dorește să investească atât în reabilitarea infrastructurii feroviare, cât și în construirea de stații de încărcare a vehiculelor electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
pod
dunare
ruse